Kısa kısa..

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa..
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta sona ermeden...

Alın

Yüzyıl başı ressamların resimleri çok moda. van Goghlar, Renoirlar, Picasso ve Cezanne'lara talep arttı. Bakın son yapılan müzayedelerdeki rekor rakamlar şöyle:

Ressam Tablo Adı Yılı Müzayede Salonu Milyon Mark

1 van Gogh Dr. Gachet'in Portresi 1890 Christie's, New York 117.00

2 Renoir Moulin de la Galette'te 1876 Sotheby's, New York 110.76

3 van Gogh Otoportre 1889 Christie's, New York 110.60

4 Picasso Pierrette'nin Düğünü 1905 Binoche, Godeau, Paris 108.82

5 Cezanne Sessiz Yaşam ve Perde 1899 Sotheby's, New York 104.50

6 van Gogh İris Çiçekleri 1889 Sotheby's, New York 81.50

7 Picasso Ben, Picasso 1901 Sotheby's, New York 78.30

8 Picasso Düş 1932 Christie's, New York 75.00

9 van Gogh Ayçiçekleri 1889 Christie's, Londra 67.50

10 Picasso Akrobat ve Genç Palyaço 1905 Christie's, Londra 60.40

Okuyun

Reformun Önündeki Engeller. Hangi biri diyeceksiniz. Bu daha özel bir ilgi alanına yönelik ama sonuçları her vatandaşı ilgilendiriyor: ‘‘Türkiye'de Olağanüstü Yargı, Polis Dokunulmazlığı ve İnsan Hakları Savunucularına Yönelik Saldırılar.’’ Üstelik Türkiye'de resmi ağızlardan duymaya alıştığınız basmakalıp laflarla değil. Batılı gözüyle yapılmış bir değerlendirme. İki insan hakları kuruluşu ABD'den İnsan Hakları İçin Hukukçular Komitesi ve yine ABD'den Fordham Üniversitesi bünyesindeki Uluslararası İnsan Hakları Programcıları'nın raporu. Hazırladıkları raporu Belge Yayınları Türkçeye çevirmiş ve yayımlamış.

Uğrayın

Eskice, İstanbul Teşvikiye'deki Milli Reasurans Çarşısı içinde yeni açılan bir eski - yeni eşyalar dükkanı. Eskice'de bir evi daha yaşanılır kılacak yüzlerce obje bulunuyor. Dükkanın genç sahibi Çiğdem

Yücel, mekandaki tüm parçayla tek tek ilgileniyor. Çeşitli dinlenme koltukları, minderler, çay takımları, Alman Kaiser porselen duvar tabakları, vazolar, opalin gaz lambaları, Osmanlı kahve takımları, varak sandalye ve koltuklar, bakır buhurdanlıklar, hokkalıklar ve likör takımları, ve dünyanın dört bir yanından toplanan örtüler... Eşyalar Türkiye'nin her yerine eve teslim ediliyor ve kredi kartıyla ödeme olanağı sağlanıyor. Tel: 0212 - 246 73 18

Kullanın

Sonbahar-Kış sezonu denince ilk akla gelen giyeceklerden biri de ayakkabı. Kaliteli ayakkabının markası Hotiç'in yeni koleksiyonuna verdiği isim, ‘‘Ayak Falı’’. Yeni binyıla girerken gelecekten haber vermenin eğlenceli bir yöntemi olan el falı, ayak falı olarak yeniden kurgulanmış ve ‘‘Hayata adımlar yön verir’’ başlığıyla sunulmuş. Rahatlık ve estetik özgürleşmiş, birey ve onun dinamizmi ile buluşuyor. Bir Hotiç mağazasına uğrayıverin.

Deneyin

Artık dönem ‘‘tırnak sanatı’’ dönemi. Ya da tırnaklarda hip hop dönemi. Tek renk tırnak boyalarından, siyah mor gibi aykırı renklere, oradan da her parmağın farklı renklere boyanması dönemlerine geçtik. Ama şimdi tornaklarda sanat icra ediliyor. Çicekler, böcekler, çeşitli şekiller tırnaklarda deyim yerindeyse çiçek açıyor. Parmak uçlarından fışkıran bu sanatı deneyin. Ojeyi tırnaklarınıza sürdüğünüzde farklı desen ve renklere boyanmış oluyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!