Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

MHP'li mühendisin çetesi yakalandı

Eskişehir'de çek-senet tahsilatı yapıp adam kaçıran 2'si astsubay 7 kişi yakalandı. Çete, İnönü İlçesi'ndeki Şehit Ali İhsan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı 31 yaşındaki Hüseyin Levent Pala, 30 Aralık tarihinde evinden kaçırılması üzerine belirlendi. Pala, Balıkesir'in Balya İlçesi'ne bağlı Kadıköy'e götürülüp 2 gün süreyle alıkonul-du ve 6 milyar liralık çek zorla imzalatıldıktan sonra bırakıldı. Polise yapılan başvuru sonrası çetenin elabaşısı, Mahmudiye’den geçen dönem MHP'nin belediye başkanı adayı olan elektrik mühendisi Servet Başta (36) ile Ali Bayram (25) ve Serdal Bayraktar (21) yakalandı. Ayrıca Naci Damar (36), Bülent Hocaoğlu (23), Hasan Kavasoğlu (24) ile Yasin Evci de gözaltına alındı. 2 tabanca, 17 mermi ve 2 gaz tabancasına el konuldu. Sanıkların geçen yıl makine mühendisi Bekir Köken'e (44) de zorla 1.5 milyarlık senet imzalattıkları açıklandı.

Kesik başı, cani koca çöpe atmış

Soma'da eşi tarafından öldürülüp cesedi parçalanarak Ankara trenine bırakılan konsomatris Sevgi Sönmez'in kesik başının da esrarı çözüldü. Mehmet Sönmez'in, eşini öldürüp parçalarını Ankara'ya yolladıktan iki gün sonra, başını Bergama Çöplüğü'ne attığı anlaşıldı. 18 Aralık'ta Ankara Garı'nda başsız cesedi, iki valiz içinde bulunan Sevgi Sönmez'in kimliği parmak izi incelemesiyle saptanmış eşi Mehmet Sönmez de suçunu itiraf etmişti. Eşinin, kendisini terk edip aldattığını söyleyen Sönmez, ‘‘Kesik başı da valize koymuştum’’ demişti. Sönmez tutuklanırken, baş çöplükte bulunmuştu. Halen cezaevindeki Mehmet Sönmez, taammüden öldürme, saklama ve delilleri yok etme suçlarından yargılanacak.

Sendikacıyı vurup menfeze atmışlar

Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Girgin'in 4 günden bu yana haber alınamayan yeğeni, 24 yıllık belediye işçisi, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Şube Sekreteri 44 yaşındaki Kenan Hıdıroğlu'nun av tüfeği ile öldürüldüğü belirlendi. Polisin verdiği bilgiye göre Kenan Hıdıroğlu'nun Soğuksu Mahallesi'nde tek başına yaşadığı evi cumartesi gece yarısı kundaklandı. Bunun üzerine yakınları Hıdıroğlu'nu her yerde aramaya başladı. Sabah evin önüne gelen yakınları bahçedeki menfezin kapağını açınca Kenan Hıdıroğlu'nun cesediyle karşılaştı. SSK Bölge Hastanesi Morgu'na kaldırılan cesede yapılan otopside Hıdıroğlu'nun av tüfeğiyle sırtından vurularak öldürüldüğü belirlendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!