'Kilis'e atılan bombalar kirli oyun'

Güncelleme Tarihi:

Kilise atılan bombalar kirli oyun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 22:30

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’in roketlerle vurduğu Kilis’e saldırıları, sınırı gözetleyecek İHA’larla önceden haber alıp önlemeye çalışacaklarını söyledi. Davutoğlu, “Kilis’e atılan bombalar, onbinlerce Suriyeli mazluma ev sahipliği yapan bu örnek şehrimize yönelik saldırılar, kirli bir planın parçasıdır. Türkiye’ye saldırı gerçekleştirenlere anında cevap verilecek” dedi. Davutoğlu, dün Meclis grubunda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KİRLİ HESAPların APARATI

“Belli ki tökezlememizi, tuzaklara düşmemizi bekleyenler var. Onlar Türkiye’nin atılım üzerine atılım, reform üstüne reform yapmasından rahatsız oluyor. Böyleleri esasen her zaman her yerde vardır ve onların tek gıdası daima nifaktır, fitnedir. Onlar için bütünün derdini taşımak, bir hareketin yükünü taşımak, başkasının hukukunu korumak diye bir dert yoktur. AK Partinin başarı öyküsüne dahil olamayanlar kardeşliğimizi anlayıp hazmedemiyor, diğer partiler gibi küçük hesaplar içine girerek küçülmesini bekliyorlar. Kirli hesapların, hain odakların, siyasi mühendisliklerin taşeronu, aparatı olmayı kendilerine vazife biliyorlar. Geçti o günler. Cumhurbaşkanımızın bu marazi tiplere verdiği, ‘Biz manşetlerle çarpışarak, savaşarak geldik’ cevabını unutmadık. Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti’yi dizayn etmeye heveslenmesin. Eğer Cumhurbaşkanı’mızın 14 yıl içinde, manşetler, basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye karşı verdiği kavga, bir kez daha bugün verilmesi gerekecekse buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız. 24 milyon vatandaşımızın bize verdiği emaneti kimsenin kirli işlerine, kirli hesaplarına ezdirmeyiz.

Haberin Devamı

ÇUKUR KAZANLARLA AYNI ODAKLAR

Çukur kazanlar, şehirlerimizi harabeye çevirenler, sivil vatandaşlarımıza saldıranlar ile Kilis’e atılan bombaların sahipleri aynı odaklardır. Onlar birer piyondur, arkalarında bu piyonları oynatanlar aynı çevrelerdir. Bu terör baronlarının hepsi, sahibi ne derse onu yerine getirmektedir. Günlerdir Kilis’e atılan bombalar, onbinlerce Suriyeli mazluma ev sahipliği yapan bu örnek şehrimize yönelik saldırılar, kirli bir planın parçasıdır. Türkiye’ye yönelik saldırı gerçekleştirenlere anında cevap verilecek ve gereği yapılacak. Bundan sonra atılacak adımları 4 başlıkta tekrar gözden geçirdik. Öncelikle, ilave askeri tedbirler alınacak ve sınır hattındaki askeri varlığımız, tahkimatımız artırılacaktır. Kilis’in ve ülke sınırlarının korunması için bütün askeri tedbirlerin alınması konusunda gerekli talimatlar verildi, hazırlıklar yapıldı. İlave İHA’larla sınırın gözetlenmesini ve Kilis’e dönük saldırıların önceden haber alınarak önlenmesini sağlayacağız. Başbakanlıkça ilk etapta 5 milyon, ikinci etapta da ilave 5 milyon olmak üzere, zarar görenlere derhal ödeme yapılacak. Sağlık alanında da ilave tedbirler aldık, kısa bir zaman içinde Kilis’e ilave sağlık personeli ve zırhlı ambulans gönderilecek.

Haberin Devamı

GAZETECİLİK DEĞİL, TERÖR TEŞVİKÇİLİĞİ

Bu terör ve terör destekçileri hak ettikleri cevabı alacaklardır. Maalesef uluslararası toplum bu konuda imtihanını doğru veremiyor ve terör konusunda hâlâ ikircikli bir tutum benimseniyor. Avrupa’nın başkentlerinde vahşi terör örgütlerinin çadırları açılabiliyor, paçavraları asılabiliyor. Terör örgütünün eli kanlı katilleriyle röportaj yapılabiliyor. Kimse kusura bakmasın bunun adı gazetecilik değil, terör teşvikçiliğidir. Türkiye’nin terörden çektiği acıya saygı duymadan, eline kanlı katillere söz söyleme imkânı veren bu faaliyetin adı gazetecilik olamaz, buna saygı duyup hoş görüyle karşılamamızı kimse bekleyemez.”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NA: OSMAN GAZİ’DE NE HİSSEDECEK

BAŞBAKAN Davutoğlu, grup toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. Davutoğlu, İzmit Körfezi’ne yapılan Osman Gazi Köprüsü’nü örnek vererek şöyle konuştu: “Şimdi merak ediyorum, 7 ilimizi birbirine bağlayan bu hizmetlerimizi anlamayanlar, acaba şimdi bu hizmetlere karşı çıkanlar, ‘Bu hükümet, ülkeyi yönetemiyor’ iddiasında bulunan Sayın Kılıçdaroğlu, yarın bu köprü açıldığında Yalova’ya geldiğinde 1.5 saat dolaşıp, öyle mi gelecek, köprüden mi geçecek? Daha önemlisi acaba o anda ne hissedecek? Ama tabii muhalefet dışında bir işi olmadığı için onun vakti bol. Belki de inadına dolaşmayı tercih edebilir, vaktini öyle geçirebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!