Kılıçdaroğlu'na: Süratle yargıya intikal ettirmeli

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna: Süratle yargıya intikal ettirmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 00:21

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Eline bir yolla geçirdiği belgeleri istismar etmek yerine, derhal yargıya intikal ettirmesi en mantıklı, en meşru yoldur” diye seslendi. Bahçeli’nin yazılı açıklaması özetle şöyle:

Haberin Devamı

ŞİDDETLİ OPERASYON
“İÇİNDEN geçtiğimiz şu günkü puslu ortamda, Türkiye’nin çok yönlü, çok boyutlu ve eşzamanlı bir şekilde köşeye sıkışması hedeflenmektedir. Ülkemizin haysiyetini hiçe sayan, aynı zamanda iç ve dış ayakları gün yüzüne çıkmış şiddetli bir operasyon icra edilmektedir. Bir yandan İranlı şarlatanın sanık mertebesinden tanık seviyesine kaydırıldığı ABD’deki yargı süreci devam ederken, diğer yandan Türk siyasetini zora sokan, kutuplaşmayı teşvik eden gelişmeler yaşanmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın yakın aile fertlerini hedefine alan bazı belgelerdeki bilgileri özet halinde kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu kapsamda Man Adası’nda kurulu bir şirkete yaklaşık 15 milyon dolarlık para aktarımının yapıldığı ifşa ve ilan edilmiştir.

ABD’deki karanlık ve kaçakçı şahsın mahkemeye çıkarılmasına paralel bir şekilde ana muhalefet liderinin böylesi bir iddiayı gündeme taşıması kuşku verici ve kafa karıştırıcı bir muamma olarak karşımıza çıkmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun elinde salladığı belgelerin ve bu belgelerin muhtevasının ne kadar doğru, ne kadar sahte olduğu şu an için belirsizliğini muhafaza etmektedir. Türkiye’nin bu kadar sorunu varken, ana muhalef liderinin eline geçirdiği belgelerle fırsatçılık yapması, bu vesileyle siyasi rant hevesine kapılması bir defa samimiyet ve dürüstlükten uzak siyasi bir tavırdır.

KAOS HİZMETKÂRLIĞI
Sayın Kılıçdaroğlu’nun eline bir yolla geçirdiği belgeleri istismar etmek yerine, derhal ve süratle yargıya intikal ettirmesi şu aşamada en mantıklı, en meşru yoldur. CHP’nin konuyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasıyla ilgili talebi, AKP’nin sayısal çoğunluğu dikkate alındığında beyhude bir beklenti, belirgin bir kriz temennisidir. Kimin elinde hangi belge varsa, hangi sızıntından besleniyorsa savcılıklara bildirmekle mükelleftir. Aksini düşünmek tam bir kaos hizmetkârlığı olacaktır.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!