Kılıçdaroğlu madencilere seslendi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu madencilere seslendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 13:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak ziyaretinde madencilere seslenerek, “CHP olarak her zaman üretene, katma değer yaratana destek vereceğiz. Biz de sizden tek bir şey istiyoruz, siz de koşulsuz olarak yanınızda olan CHP'ye destek verin, Türkiye'ye destek verin” dedi. Kılıçdaroğlu, sendikanın kararlı bir tavır sergilemesini ve taşeronlaştırmaya karşı durması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU ZONGULDAK'A GİDİYOR - FOTO GALERİ

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

 

Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası'nı ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu'ya, grizu patlaması sonucu 30 işçinin ölümü sebebiyle duyduğu üzüntüyü aktardı.

Kılıçdaroğlu, sendikanın kararlı bir tavır sergilemesini ve taşeronlaştırmaya karşı durması gerektiğini vurguladı. CHP'nin her zaman üreten, katma değer yaratanlardan yana olduğunu, maden ocaklarında gerekli tedbirlerin alınarak ölümlere engel olunması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda politikalar üretilmesinin zorunluluğuna işaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olarak yerin yüzlerce metre altında kazanan, üreten emekçinin yanında olduklarını belirterek, “Aramızda zaman zaman görüş farklılıkları olabilir ama CHP olarak her zaman üretene, katma değer yaratana destek vereceğiz. Biz de sizden tek bir şey istiyoruz, siz de koşulsuz olarak yanınızda olan CHP'ye destek verin, Türkiye'ye destek verin. Türkiye'yi içinden bulunduğu dar boğazdan el ele vererek çıkaracağız” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu da Kılıçdaroğlu'na, CHP'nin 22-23 Mayısta yapılan 33. Olağan Kurultayı'nda konuşmasına Zonguldak'da maden göçüğünde hayatını kaybeden maden işçilerine baş sağlığı dileyerek başlaması nedeniyle teşekkür etti.

Madenciliğin zor ve çileli meslek olduğunu, bunun yanında bilgi ve deneyim gerektiğini vurgulayan Muslu, taşeronlaşmanın olumsuz etkilerine dikkati çekti. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun madencilik alanında çok deneyimli olduğunu belirten Muslu, kurumun daha etkin çalıştırılması gerektiğini savundu. Muslu, “Madencilik ayrı bir deneyim, bilgi, kültür isteyen bir iş koludur. Yer altında kesinlikle taşeron firma istemiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardında CHP Parti Meclisi Üyesi, emekli müftü İhsan Özkes, hayatını kaybeden maden işçileri için dua etti. Özkes, duanın ardından yaptığı konuşmada, “Madencilik mesleğinin kaderinde ölüm vardır, burada çalışanlar bu gerçeği bilerek işe başlar” şeklinde bir anlayışın çok tehlikeli olduğunu, bu anlayışın bir anlamda “intihar etmek” olduğunu söyledi.

“Tedbir, takdiri bozar” şeklinde bir söz olduğunu hatırlatan Özkes, tedbir alınması ve İslam dininin doğru anlaşılması halinde bu tür olayların yaşanmasının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Bu arada Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün durduğu Gazipaşa Caddesi'nden sendika binasına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, vatandaşların ve basın mensuplarının oluşturduğu kalabalık nedeniyle kargaşa yaşandı. Kılıçdaroğlu, kalabalık nedeniyle sendika binasına güçlükle ulaştı.

Kılıçdaroğlu'na, Genel Maden İşçileri Sendikası'nda madenci bareti ve madenciyi simgeleyen heykel hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!