Kibar Holding’ten iklim değişikliğiyle gönüllü mücadele

Güncelleme Tarihi:

Kibar Holding’ten iklim değişikliğiyle gönüllü mücadele
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2022 07:00

Temelleri 1972 yılında atılan ve bu yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan Kibar Holding, 4 yıldır ‘Kibar Gönüllüleri’ aracılığıyla eğitim ve çocuk alanında projeler üretiyor. “Kurumsal sosyal sorumluluk, Kibar Holding için kurum kültürünün önemli bir parçası. Eğitim ve sağlık alanlarında toplumun hizmetine sunduğumuz yapıların yanı sıra 4 yıl önce hayata geçirdiğimiz ‘Kibar Gönüllüleri’ projemizle de insan kaynağımızı kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerimize dahil ettik. Bu sayede etki alanımızı genişlettik. ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ anlayışımız içerisinde gönüllülük projelerimize önem veriyoruz” diyen CEO Haluk Kayabaşı, 500’ü aşkın Kibar Gönüllüsü ile gurur duyduklarını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Kibar Gönüllüleri “İlk 4 yılda 4 Okul” hedefini pandemiye rağmen hayata geçirdi. 4 yıl içinde 4 farklı bölgede okulların belirlenmesi için araştırma yapıldı. Tespit edilen dezavantajlı bölgelerdeki ilgili kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzalanan protokoller çerçevesinde çalışmalar yürütülüyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNCELİK

Kibar Grubu 7 farklı sektörde 15’ten fazla şirketiyle faaliyet gösteriyor. Tüm yatırımlarını sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirdiklerine dikkat çeken CEO Kayabaşı, şu bilgileri veriyor: “2 yıl önce belirlediğimiz Kibar Holding 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi kritik önem taşıyor. 5 kıtada 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapan bir grup olarak 2025 takvimimiz çok net. BM 2030 Hedeflerine sağlanacak 36 katkıyı tespit ederek bu katkılar için somut ve iddialı hedefler yarattık. Bu hedeflere ilişkin gelişmeler 99 Performans Göstergesi ile takip edilerek kamuoyuyla paylaşılıyor. Bu kapsamda ekonomik büyümeyi sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirmek, çalışan sağlığına öncelik vermek, mesleki gelişim ve katılımı artırmak, ürün ve hizmet kalitesini en yüksek standartlarda sürdürmek, dijitalleşme süreçlerini tamamlamak, doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimini ve verimli kullanımını sağlamak, iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarına katkı ve sosyal sorumluluk projelerini artırmak gibi başlıklarda somut hedeflerimiz var. Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı olarak grubumuz içerisinde bu alandaki tüm projeleri yakından takip ediyorum.”

Haberin Devamı

ABD’DEN 3 ÖDÜL

Kibar Holding, geçtiğimiz mali yıla ait sürdürülebilirlik raporu ile Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (League of American Communications Professionals, LACP) tarafından üç ayrı ödüle layık görüldü. Global Reporting Initiative standartlarında hazırlanan rapor, sektörde gerçekleştirdiği öncü uygulamalarla birinci seçilerek Platin Ödülü almaya hak kazandı. EMEA Bölgesi’nde “En Yaratıcı Rapor” kategorisinde ikinci olarak Gümüş Ödül alan Kibar Holding, iletişim sanatında ve yöntemindeki genel mükemmellik için takdim edilen “Teknik Başarı Ödülü” nün de sahibi oldu.

BAKMADAN GEÇME!