Kepçe operatörü mahalleyi uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Kepçe operatörü mahalleyi uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 00:00

İSKİ’nin taşeron firması tarafından kazı yapılan sokakta, kepçe operatörü doğalgaz borusunu deldi. Sızan doğalgaz bomba gibi patladı. 11 yaşında bir çocuk öldü, 12 kişi yaralandı.

GAZİOSMANPAŞA’da Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1110/2 Sokak’ta İSKİ’nin taşeron firması Atilla İnşaat’a ait kepçe operatörü dün kazı çalışması yaparken doğalgaz borusunu deldi. Sızan doğalgaz 5 katlı Huzur Apartmanı’nın katlarını doldurdu. Kısa süre sonra da sıkışan gazın bomba gibi patladı. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Saat 13.30 sıralarında, meydana gelen patlamanın şiddetiyle binanın giriş katının duvar ve pencereleri dışarı fırlarken 250 metre yarıçaplı bir alanda tüm binaların camları kırıldı.

Kazıyı seyrediyordu

Kazı çalışmalarını Huzur Apartmanı’nın bodrum katındaki evlerinin penceresinden seyreden Mustafa Gümüş İlköğretim Okulu Özel Eğitim Alt Sınıfı öğrencisi 9 yaşındaki Oktay Korkmaz yaşamını yitirdi, 10 yaşındaki ablası Tuğçe Korkmaz ise yaralandı. Apartman sakinlerinden Müslüm Karadut (42), Fahri Hançer (61), Mukadder Altınışık (48), Döndü Akçam, Reşat Suzan, Mehmet Ali Ük (38), Davut Sağlam (36), Gülsüm Erkan (60), Zuhal Erkan (30), Tenzile Mutlu (44) ve Seyfullah Ük (1) yaralandı. Yangından kaçarak 5. kata sığınan 15 kişi ise itfaiye ekiplerince merdiven kurularak kurtarıldı.

4 kişi gözaltında
/images/100/0x0/55ea0c3af018fbb8f867115d


Polis, kepçe operatörü, taşaron firmanın iki yetkilisi ve bir İSKİ görevlisi gözaltına alındı. İGDAŞ yetkilileri kazının kendilerine haber verilmeden ve uzman olmadan yapıldığını belirterek patlama üzerine İGDAŞ 187 Acil Ekipleri olay yerine intikal ederek bölgenin gazını kesip gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!