Keneye bir kurban daha

Güncelleme Tarihi:

Keneye bir kurban daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2008 13:11

Sakarya' nın Ferizli ilçesinden üç gün önce Adapazarı Yenikent Devlet Hastanesi'ne getirilen 60 yaşındaki Zeliha Karanfil, KKKA hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Hastane Başhekimi Hasan Fevzi Katıöz hastayla temas eden 3’ü doktor 17 kişinin kan örneklerinin alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Sakarya' nın Ferizli ilçesinden üç gün önce şuur bozukluğu ile yakınları tarafından Adapazarı Yenikent Devlet Hastanesi’ne getirilen 60 yaşındaki Zeliha Karanfil. Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığı şüphesiyle yaşamını yitirdi.

Zeliha Karanfil in ölümü üzerine Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla "KKKA’dan öldü" diye rapor tanzim edildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü kayıtlarına da “Kene ısırmasıösonucu öldü diye geçen ölümle ilgili Hastane Başhekimi Hasan Fevzi Katıöz hastayla temas eden 3’ü doktor 17 kişinin kan örnekleri alındığını açıkladı.

Alınan bilgilere göre 3 gün önce Ferizli ilçesinde oturan 60 yaşındaki Zeliha K. şuur bulanıklığı ve konuşma bozukluğu şüphesiyle Yenikent Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Burada yaşlı kadını muayene eden acil doktoru hastanın Kırım Kanamalı Kongo Ateşli Hastalığı belirtileri taşıdığını belirledi. 3 gün sonra şuuru kapanan yaşlı kadın yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

KKKA şüphesiyle ölen 60 yaşındaki Fatma Karanfil’in hastaneden alınan cenazesi Ferizli ilçesinde Belediye tarafından önceki gün mezarı kireçlenerek gömüldü. Defin sırasında belediye görevlileri de özel önlemler aldılar.Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Fevzi Katıöz Zeliha Karanfil’nin hastaneye getirildiğinde şuur bozukluğu ve konuşma bozukluğu olduğunu söyleyerek şunları dedi;“ Hasta 3 gün kadar önce hastanemize getirildi. Burada muayene eden acil doktoru tahliller sonrasında Kırım Kanamalı Kongo Ateşli hastalığı belirtileri tespit edince hasta hemen özel odada tedavi altına alındı. Tahliller yaptık. Ancak ateş dışında tüm belirtilen KKKA olduğu yönünde. Ateş olmaması yüzünden hastalığın yüzde 70 KKKA olmayacağı yönünde idi. Tüm gelişmeleri bakanlığa bildirdik. Bakanlıkta yaptığımız görüşmelerde kan tahlillerini de gönderdik. Hasta KKKA da olmayabilir. Kan pıhtılaşması kan kanserlerinin son devresinde de görülüyor.

Ancak KKKA’nın da son aşamada belirtilerinin kan pıhtılaşması olması nedeniyle şüphelendik. Sağlık Bakanlığı ile görüştük ve hastanın ölümü sonrasında “Kene ısırması ösonucu bu protokolle gömülmesini istediler. Biz de Bakanlığın bilgisi dahilinde kene ısırması sonucu öldü diye rapor tanzim ettikö dedi.

Haberin Devamı

Kene ısırığına Başhekim Hasan Fevzi Katıöz hastanın oturduğu yaşam şartlarının da dikkate alındığını söyleyerek “Hastanın ölüm sonrasında incelemesini de yaptık. Ancak vücudunda keneye ısırmasına rastlanılmadıö dedi.

Başhekim Hasan Fevzi Katıöz hastanın ölümünden sonra hasta ile temas eden ikisi uzman doktor, biri pratisyen hekim 17 personelin kan numunelerinin alınarak Ankara’ya gönderildiğini de söyledi

AİLE TEPKİLİ

Bu arada ölüm sonrası hastanın oturduğu Ferizli ilçesine giden habercilere de aile tepki gösterdi. Zeliha Karanfil .nin ailesi annelerini hastaneye bel fıtığından rahatsızlandı diye götürdüklerini söyleyerek “Bize kimse bir şey söylemedi. Haberimiz yokö dediler. 60 yaşlarındaki Fatma Karanfil’in in ölümle ilgili olarak yakınları kendilerine herhangi bir şey söylenmediğini belirterek “Bizim hastalıkla ilgili bilgimiz yok. Sizden ögreniyoruz. Bununda haber yapılmasını istemiyoruz. Haber yaparsanız sizi mahkemeye veririzö diyerek habercilerle görüşmek istemediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!