Kendisine sahte ’taltif’ yazarak zimmetine 600 bin lira geçiren polis tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kendisine sahte ’taltif’ yazarak zimmetine 600 bin lira geçiren polis tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 13:10

KIRKLARELİ’nde görevli olduğu Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürlüğü’nde mutemet olarak çalıştığı 1.5 yılda, kendisi için sahte taltif belgesi hazırlayıp zimmetine yaklaşık 600 bin lira geçirdiği iddiasıyla yargılanan polis memuru Recep Can 12 yıl 6 ay hapis ve yaklaşık 1 milyon lira adli para cezasına çarptırıldı. Yargılama sırasında emekli olan polis memuru Can, duruşmanın ardından ’kaçma şüphesi’ nedeniyle tutuklandı.

Haberin Devamı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şubesi’nde mutemet olarak görev yapan polis memuru Recep Can, geçen yıl kendisi adına sahte taltif evrakı hazırlayıp yaklaşık 600 bin lira zimmetine para geçirdiği iddiasıyla açığa alındı.

Daha sonra Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine hakkında ’resmi belgede sahtecilik ve zimmete para geçirme’ suçlarından dava açıldı. Yaklaşık 1 yıl süren yargılama sırasında emekli olan ve tutuksuz yargılanan Recep Can, geçen Cuma günü Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.

12.5 YIL HAPİS VE 1 MİLYON LİRA PARA CEZASI

Hakkındaki iddiaları "sahte evrak düzenlemedim, suçlamaları kabul etmiyorum" diyerek reddeden Can’ın 1.5 yıl içerisindeki farklı zamanlarda kendi adına sahte taltif evrakı düzenlediği ve zimmetine emniyet kaynaklarından 581 bin 291 lira geçirdiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti polis memuru Recep Can’a ’resmi evrakta sahtecilik ve zimmetine para geçirmek’ suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezası ile 968 bin 700 lira para cezasına mahkum etti. Heyet ayrıca, emekli olan polis memuru Recep Can’ın kuvvetli suç şüphesi nedeniyle kaçabileceği kanaatine vararak tutuklanmasına karar verdi. Recep Can duruşmanın ardından cezaevine konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!