Kayseri'de maden ocağında göçük: 1 işçiden acı haber

Güncelleme Tarihi:

Kayseride maden ocağında göçük: 1 işçiden acı haber
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2022 09:12

Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki bir maden ocağında 2 kişi göçük altında kaldı. Bölgeye AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan 1 işçinin cansız bedenine ulaşılırken diğer işçi sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Olay, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Aladağlar bölgesindeki çinko madeninde meydana geldi. Mustafa Kayadelen (36) ve Murat Erdil (45) yerin yaklaşık 60 metre derinliğinde çalıştığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Göçükte 2 çocuk babası Kayadelen hayatını kaybederken, Erdil ise mahsur kaldı. Çalışanların ihbarıyla bölgeye jandarma, sağlık, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, hayatını kaybeden Kayadelen'in cansız bedeninin bulunduğu yerden çıkarıp, ambulansla Yahyalı Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.

Kayseride maden ocağında göçük: 1 işçiden acı haber

10 SAAT SONRA KURTARILDI

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde, saat 06.00 sıralarında maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan Murat Erdil (45) yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı. Maden ocağına ait ambulansla maden ocağından çıkartılan Erdil, ilk müdahalesinin ardından sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Bilinci açık olan Erdil, Yahyalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Haberin Devamı

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, konuyla ilgili öğle saatlerinde şu açıklamayı yaptı:

"Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bir maden ocağında göçük altında kalan iki vatandaşımızdan birisinin ne yazık ki cansız bedenine ulaşılmıştır.

Diğer vatandaşımız ise sağ olarak kurtarılmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dileriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!