Kavaf: Denizli-Uşak bölünmüş yol ihalesi 23 Eylülde yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Kavaf: Denizli-Uşak bölünmüş yol ihalesi 23 Eylülde yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 23:35

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli-Uşak bölünmüş karayolu ihalesinin 23 Eylülde yapılacağını, Gümüşsu-Çivril arasındaki 40 kilometrelik karayolunun da yenileneceğini bildirdi.

Kavaf, etkinlik öncesi Çivril yolu üzerinde bulunan Gümüşsu ve Baydilli beldelerini ziyaret etti.
Gümüşsu Belediye Başkanı Muzaffer Arat, Bakan Kavaf'a, yörede yetiştirilen ve lezzetiyle dikkat çeken hünnap meyvesi ikram etti. Gümüşsu'da belediye önünde toplanan vatandaşlarla sohbet eden Kavaf, Denizli-Uşak bölünmüş yol ihalesinin 23 Eylülde yapılacağını, Gümüşsu-Çivril arasındaki 40 kilometrelik karayolunun da yenileneceği müjdesini verdi.
Ziyaretlerinin ardından Çivril ilçesinde düzenlenen “16. Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivali”ne katılan Kavaf'ı, Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan karşıladı.
Çivril'de yoğun ilgiyle karşılaşan Bakan Kavaf, yaptığı konuşmada, gerçekleştiren bu organizasyonlarla gelenek, görenek, tarihi ve kültürel mirasların gelecek nesillere taşındığını söyledi. Bu organizasyonların, bölgeye ait coğrafi zenginlikleri tüm dünyaya kamuoyuna tanıtmak ve pazarlamak adına yapılmış çok önemli organizasyonlar olduğunu belirten Kavaf, “Bu gibi organizasyonlar, festivalin yapıldığı yerde insanları bir araya getiren geçmişe ait nostaljiyi insanların yaşamasına vesile olan organizasyonlardır. Bu organizasyonu gerçekleştiren ve emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ediyorum” dedi.
Çivril'in şanslı bir ilçe olduğunu belirten Kavaf, ilçenin bütün yolların kavşağında son derece verimli topraklara sahip bulunduğunu ifade etti.
İlçenin iklimiyle her türlü ticari potansiyele dönüştürülebilecek bir zenginliğe sahip olduğunu söyleyen Kavaf, “En önemlisi de bunu zenginliğe dönüştürecek çalışkan insanlara sahip bir ilçemiz. Yarışmalara katılan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. En azından yaratıcılıkları üreticilikleri ve medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Eminim yarışmaya katılan bütün pastaların hepsi çok güzel. Yarışmaya katılan bütün elmaların hepsinin çok değerli ve kategorisinde üretilmiş en iyi ürünler olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
Festival çerçevesinde düzenlenen, 'Elma Güzellik' , 'Elmalı Pasta' ve 'En İyi Elma Üreticisi' yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Bakan Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen tarafından verildi.
'Elma Güzellik' yarışmasında Aylin Çetinkale, 'Elmalı Pasta' yarışmasında Kerime Kuzu ve 'En İyi Elma Üreticisi' yarışmasında Sökmen köyünden Ömer Eren birinci oldu.
Festivalde Bulgaristan Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.
İlçe ziyaretlerinin ardından Denizli'ye geçen Kavaf, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığında basına kapalı yapılan toplantıya katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!