Katiller serbest

Güncelleme Tarihi:

Katiller serbest
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gazeteci Çetin Emeç, şoförü Sinan Ercan ve yazar Turan Dursun'un katili oldukları iddiasıyla 7 yıla yakın süredir yargılanan 2 İslami Hareket Örgütü üyesi tahliye edildi. İstanbul 1 No'lu DGM, suçun niteliği ve tutukluluk süresini gözönüne alarak bu kararı verdiğini açıkladı.

Gazeteci-yazar Çetin Emeç, şoförü Sinan Ercan ve yazar Turan Dursun'un öldürülmesi eylemlerini gerçekleştirdikleri ileri sürülen yasadışı İslami Hareket Örgütü üyesi Kutbettin Gök ve Mehmet Zeki Yıldırım, dün tahliye edildi.

İstanbul 1 No'lu DGM'de görülen duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan sanıklar Kutbettin Gök, Adil Ateş, Mehmet Zeki Yıldırım, Ziver Kartal, Gül Aslan, Tamer Arslan ve tutuksuz sanıklardan Hüsnü Yazgan katıldı. İrfan Çağrıcı'nın da aralarında bulunduğu diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada söz alan sanık avukatları, sanıkların 7 yıla yakın bir süredir tutuklu bulunduğunu belirterek, tüm delillerin toplanmış olmasının da dikkate alınarak tahliye edilmeleri gerektiğini savundu. Sanıklardan Mehmet Zeki Yıldırım ve Kutbettin Gök'ün üzerindeki suçun niteliğini ve tutuklu kaldıkları süreleri gözönüne alarak tahliye edilmelerini kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!