Kasa yaptı, sloganı ’açana 10 bin dolar ödül’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Kasa yaptı, sloganı ’açana 10 bin dolar ödül’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 00:00

Konya’da 28 yıldan bu yana para kasası üreten Ali Murtaza Uluer, üretip patentini aldığı uzaktan kumandalı elektronik para kasası yaptı.

Ön yüzünde hiç bir anahtar ve şifre belirleyici bulunmayan kasa, uzaktan kumanda ve yüzük, çakmak veya kolye gibi aksesuarlardan birinin içine yerleştirilen çip sayesinde açılabiliyor. Güvenlik amacıyla uzaktan kumanda ve çip aynı anda kullanıldığı zaman açılabilen elektronik kasa, oksijen, kaynak, freks, balyoz ve maktap ile açılamıyor. Üzerine yerleştirilen hassas alarm sistemi küçük bir müdahale karşısında devreye girerken, 12 ayrı telefona uyarı veriyor. Hasas alarm sistemi en küçük sarsıntıda devreye girdiği için para kasası olası depremi de haber veriyor.

AÇANA 10 BİN DOLAR: Konya’da uzaktan kumandalı elektronik para kasasının üretimini yapan Ali Murtaza Uluer, kasaların güvenilirliğini kanıtlamak için ’Açana 10 bin dolar ödül’ sloganı ile satış yaptıklarını söyledi. Daha önce üretimini yaptığı ve müşterisine sattığı kilitli bir kasanın hırsızlar tarafından açılması üzerine böyle bir fikri geliştirdiğini belirten Uluer, Türk Patent Enstitüsü’nden 10 yıllık patent aldığını açıkladı.

KASANIN ÖZELLİKLERİ: Uluer, kasayı şöyle anlattı: "Konya’da 28 yıldır kasa üretimi yapıyorum. Daha önce ürettiğim ve müşterime sattığım kilitli kasanın hırsızlar tarafından soyulması üzerine bu fikri geliştirdim. Ürettiğim elektronik para kasası uzaktan kumanda ve yüzük, çakmak veya kolye gibi aksesuarlardan birinin içine yerleştirilen çip sayesinde açılabiliyor. Güvenlik açısından ikisi de aynı anda kullandığı zaman açıldığı için müşterilere büyük güvenlik sağlıyor. Hırsızın da açma imkanı yok. kasanın yapımında da özel malzeme kullanıyoruz. Oksijen kaynağı dahil diğer kaynakların kasaya zarar vermesini engellemek amacıyla özel alışımlı pik döküm kullanıyoruz. Matkapla delinme ihtimaline karşı çelik levha ile destekliyoruz. Yani döküm, çelik levha ve saç plaka birleştirilerek kasayı yapıyoruz. Hırsızın kasaya dokunduğu itibaren aktif hale gelen alarm sistemi de caydırıcı oluyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!