Karadayı'ya Üstün Hizmet Madalyası

Güncelleme Tarihi:

Karadayıya Üstün Hizmet Madalyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hükümet görev süresi dolan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya üstün hizmet madalyası vermeyi kararlaştırdı. Başbakan Mesut Yılmaz ve iki ortağının önceki gün aldığı sürpriz karar, hemen uygulamaya kondu. Hazırlanan kararname, derhal imzaya açıldı.

Böylece Cumhuriyet tarihinde ilk defa, bir askere üstün hizmet madalyası verilmiş olacak.

Bakanların bir bölümü kararnameyi imzaladı. İmzaların bugün tamamlanması bekleniyor. Madalya, Karadayı'ya 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Demirel tarafından takılacak.

Başbakan Yılmaz, önümüzdeki hafta yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde önemli iki görüşme yaptı. Bunların birincisini geçtiğimiz haftalarda Orgeneral Karadayı ile gerçekleşti. Yılmaz, Karadayı ile muhtemelen yarın ikinci bir görüşme daha yapacak.

Bu arada basına yansımayan bir görüşme daha yapıldı. Yılmaz, halen Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini yapan ve Karadayı'nın yerine Genelkurmay Başkanlığı'na gelmesi kesinleyen Orgeneral Kıvrıkoğlu ile biraraya geldi.

Kıvrıkoğlu, bu görüşmeyi, eşinin hastalığı dolayısıyla yurtdışında bulunan Karadayı'ya vekalet etmesi sıfatıyla yaptı.

Bu görüşmelerden sonra Hürriyet'e konuşan bir hükümet yetkilisi, ‘‘Son derece güzel ve pürüssüz bir Askeri Şura olacak’’ dedi.

KİMLER ALMIŞTI

İlk kez geçen yıl verilen Üstün Hizmet Madalyası'na hak kazanlar ise şunlar: Sakıp Sabancı, Kadir Has, İzzet Baysal, İhsan Doğramacı, Hacı Sabancı, Kamil Yazıcı, İzzet Özilhan, Rahmi Koç, Erol Üçer, Ali Osman Sönmez, Oğuz Gürsel, İbrahim Bodur, Osman Boyner, Mehmet Kemal Dedeman, Mehmet Ali Molay, Suna Kıraç, Çetin Berkmen, Salih Recep İşgören, Şarık Tara, Aslan Önel, Selçuk Yaşar, Asım Kocabıyık, Şükrü Şankaya, Cavit Çağlar, Nuri Cıngıllıoğlu, Ayhan Şahenk, Merhum Sani Konukoğlu adına Abdulkadir Konukoğlu, Feyyaz Berker, Necati Akçağlılar, Halis Toprak, Sefer Ulusoy, Nihat Gökyiğit, Merhum Nejat Eczacıbaşı adına Faruk Eczacıbaşı, Şakir Eczacıbaşı, Mehmet Başman, Nurettin Çarmıklı, Aslan Ekşioğlu.

Kimlere veriliyor

Yurtiçinde veya yurtdışında herhangi bir alanda feragat, fedakarlık ve gayreti ile yaptığı çalışmalarda ülke ve dünya çapında emsallerine nazaran üstün başarı göstererek devleti yücelten ve milli menfaatlere önemli ölçüde katkısı olan Türk vatandaşlarına verilen madeni ve altın kaplama semboldür. Bu madalya ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulu onayı ve Cumhurbaşkanı'nın tevcihi ile verilir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!