Kar yüzünü Karadeniz'den gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Kar yüzünü Karadenizden gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2004 12:54

Meteorolojinin "Hafta sonu kar yağacak" iddiası doğrulandı. Kış, yüzünü Orta Karadeniz'den gösterdi.

Haberin Devamı

Samsun ve Amasya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 75 köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu Dağı'nda ulaşım güçlükle yapılıyor.

Bölgede özellikle yüksek ve iç kesimlerde etkili olan kar yağışı sonucu birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele çalışmalarına rağmen halen Samsun'da 45, Amasya'da 30 köy yolu halen ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yetkililer, yol açma çalışmalarının sürdürüldüğünü, birçok yerleşim yerinde meydana gelen elektrik ve telefon arızalarının da giderilmeye çalışıldığını kaydetti.

 BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Ankara-İstanbul Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının etkili olduğu Bolu Dağı'nda, karayolları ekipleri aralıksız kar temizleme çalışması yaparak zemine tuz döküyor.

Trafik Bölge Müdürlüğü yetkilileri ulaşımın açık olduğunu belirterek, “Bolu Dağı geçişini kullanacak sürücüler, araçlarında çekme halatı, takoz ve battaniye bulundursunlar” dedi.

Haberin Devamı

Karayollarına ait ışıklı levhalar aracılığıyla sürücüler, “Yolda kar yağışı var”, “Sis ve buzlanmaya dikkat” mesajlarıyla uyarılıyor.  Bolu'da dün başlayan kar yağışı sonrası kar kalınlığı Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 20, Abant'ta ise 10 santimetreye ulaştı.

GİRESUN'DA GÖRÜŞ SEVİYESİ 1 METRE

Giresun-Şebinkarahisar karayolunda bulunan Eğribel Geçidi'nde yoğun sis ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 104. Şube Şefi Hasan Ali Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'un iç kesimdeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas'la bağlantısını sağlayan Giresun-Dereli-Şebinkarahisar karayolu 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'nde, yoğun sis ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Eğribel Geçidi'nde saat 10.00'dan itibaren görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğünü ifade eden Aslan, aşırı kar olmamasına rağmen yolun güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldığını belirtti.

Aslan, bölgede, yoğun sis ve tipinin devam ettiğini ve kar kalınlığının yer yer 15 santimetreye kadar ulaştığını sözlerine ekledi.

KARABET GEÇİDİ DE KAPANDI

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nin 2985 rakımlı Karabet Geçidi, ulaşıma kapandı.Bahçesaray ile Van arasında ulaşımı sağlayan Çatak-Bahçesaray Karayolu'nun 25. kilometresindeki 2985 rakımlı Karabet Geçidi, dün gece yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Geçmişte yılın 8 ayı yolu kapalı bulunan Bahçesaray'da, Eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sokulan Bahçesaray- Hizan Karayolu'nun açık olduğu ve ulaşımın buradan sağlandığı bildirildi.

Haberin Devamı
TOKAT VE SİVAS'TA 80 KÖYE ULAŞILAMIYOR

Tokat ve Sivas'ta etkisini artıran kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tokat'ın bazı ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam ettiren kar yağışı ve tipi nedeniyle, 80 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!