Kanaat getirirsek Irak’a gidebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Kanaat getirirsek Irak’a gidebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2003 01:51

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak'a asker gönderme konusunun, ‘‘kanaat getirilmesi durumunda TBMM'de eylül ayında ele alınabileceğini’’ söyledi.

Gül, Türkiye'nin Irak'a asker göndermesi konusunda TBMM'nin olağanüstü toplanıp toplanmayacağı yolundaki bir soruya şu yanıtı verdi: ‘‘Bizden saatlik, günlük program beklemeyin. Bunların hepsi değerlendirmeye tábi olan şeylerdir. Bunların hepsi kontrol altında değerlendirilerek götürülmektedir. Başbakan her şeye hákimdir. Eğer kanaat getirilirse Meclis'te eylül ayında, kanaat getirilirse Meclis toplandığında konuşulabilir bu konular. Dolayısıyla şimdiden bir takvim vermenin bir anlamı da yok, gereği de yok. Çünkü ciddi bir çalışma yapılıyor şu anda. Günlük haber yetiştireceğiz diye takvim veremeyiz.’’ Türk askerinin Irak'a gitmesi yönünde Irak'tan mesajlar gelip gelmediğinin sorulması üzerine, gerekli değerlendirmelerin değişik açılardan yapılacağını belirten Gül, şöyle dedi: ‘‘Eğer biz oraya gitmeye karar verirsek, Irak'ın istikrara ve huzura kavuşmasına, Irak'ın bir an önce normalleşmesine katkımız olacağına kanaat getirirsek, o zaman gidelim denebilir.’’

Taziye imzası

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bağdat'taki BM binasına düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden BM'nin Irak Temsilcisi Sergio De Mello için BM binasında açılan taziye defterini imzaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!