Kalp hastası şehit babasına acı haberi doktorlar verdi

Güncelleme Tarihi:

Kalp hastası şehit babasına acı haberi doktorlar verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 17:15

İSTANBUL Halkalı’daki askerleri taşıyan sivil plakalı servis otobüsüne PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 38 yaşındaki Uğur Ekiz’in şehit olduğu haberi, babası 73 yaşındaki Fikri Ekiz’e, kalp ameliyatı olacağı hastanede özel odada doktor kontrolünde sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra verildi.

Haberin Devamı

Kalp ameliyat olacağı için Adana’daki Özel Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne yatışı yapılan 2’si kız 6 çocuk babası Fikri Ekiz’e ilk gün oğlu Uğur Ekiz’in şehit olduğu haberi verilmedi. Bulunduğu 2 yataklı odadan, tek yataklı özel bir odaya alınan Ekiz’in, oğlu İstanbul Jandarma Komutanlığı’nda 1.5 yıldır görev yapan evli 2 çocuk babası Uğur Ekiz şehit olduğu haberini öğrenmemesi için odada bulunan televizyon kaldırıldı, yanında bulunan cep telefonu yakınına teslim edilip, dışarıyla görüşmesi engellendi.

Fikri Ekiz’e oğlunun şehit düştüğü haberi verilmeden önce, kalp krizi riskine karşı ilaç verildi ve sakinleştirici iğne yapıldı. Verilen ilaçların ameliyatla ilgili olduğunu sanan Fikri Ekiz’e, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikası’nda çalışan oğlu Recep Ekiz’in gelmesinden sonra, ameliyatını gerçekleştirecek olan kalp cerrahi uzmanı Dr. Hakan Atalay tarafından oğlunun şehit olduğu haberi verildi.

Metanetli davranan, “Vatan sağ olsun” diyen şehit babası, acı haber verildikten sonra da bir süre hastanedeki odasında gözlem altında bulunduruldu. Ardından, taburcu edilip, törene katılmak üzere, oğlu ve diğer yakınlarıyla birlikte Erzin’e gönderildi.

Evinin önüne kurulan çadırda taziyeleri kabul eden baba Fikri Ekiz’i, Erzin Kaymakamı İlhan Abay, yalnız bırakmadı. Zaman zaman gözyaşı döken Ekiz, “Vatan sağ olsun. Askerimiz sağ olsun. Oğlum benim ameliyatım için Erzin’e gelecekti ama kısmet olmadı. Kendisinin şehit olduğu haberi geldi” dedi.

Uğur Ekiz’in akaryakıt istasyonunda çalışan ağabeyi 41 yaşındaki Tayfur Ekiz, “Şu anda kelimelerin tükendiği noktadayız. Acımız büyük, bütün Erzin halkının Türkiye’nin başı sağolsun. Elimizden bir şey gelmiyor, Meclis'deki Başbakan, Başbakan yardımcıları, muhalefettekiler, bir araya gelerek bir mutabakat oluşturarak hep beraber hiç bir siyaset gütmeden katliamları durdursun. Bu benim ve şuan ki insanlarımızın düşüncesi. Ben başka canlar yanmasın diye bu çağrıyı yapıyorum” diye konuştu.

UĞUR’UN YERİNE ÇARPIŞMAYA HAZIRIZ

Bir soru üzerine, BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız’ın Kürt ailelere çocuklarını askere göndermeme çağrısını da değerlendiren Tayfur Ekiz, şunları söyledi:
“Milletvekilleri bizim seçtiğimiz insanlar. Herkesin kendi bileceği iş. Seçimde bu halk, gereken dersi verecektir. Şu anda benimle beraber 4 kardeşim var. Uğur adına gidip çarpışmaya hazırız. Kendisi istemiyorsa göndermesin çocuğunu. Biz Atatürk’ün dediği gibi Misakı milli sınırları içerisinde ‘Vatan bir bütündür, bölünemez’ ilkesi doğrultusunda yaşayan Cumhuriyet çocuğuyuz. Biz her zaman bu ilkenin gereğini yapmaya hazırız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!