Kahraman polis

Güncelleme Tarihi:

Kahraman polis
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeni Bosna'dan Aksaray'a giden hızlı tramvaya konulan saatli bomba, yolcular arasında bulunan bir polis tarafından fark edilince facia önlendi. Vagonun kapısına asılı poşeti inceleyen polis, bomba olduğunu anlayınca yolculardan aldığı cep telefonuyla polisi ve makinisti haber verdi. Yolcular boşaltıldıktan sonra saatli bomba uzmanlarca etkisiz hale getirildi.

Yenibosna-Aksaray seferini yapan hızlı tramvaya yerleştirilen saatli bomba, yolcu olan sivil bir polis memuru tarafından son anda farkedilince, bir facia önlendi. Polis memurunun haber verdiği makinist, bombanın bulunduğu son vagonu diğer vagonlardan ayırarak yolcuları Kartaltepe İstasyonu'na götürdü. Faciaya sebep olabilecek saatli bomba, uzmanlarca etkisiz hale getirildi.

Aksaray'a giden tramvayda bulunan ve adı açıklanmayan sivil bir polis memuru, hızlı tramvayın Otogar İstasyonu'nu geçtiği saat 20.30 sıralarında, 3'üncü vagonun kapı kolunda asılı bir poşet buldu. Poşeti dikkatlice inceleyerek görünen kağıt parçasını ucundan yırtan polis memuru, bombanın 21.00'e kurulu saatiyle karşılaştı.

BOMBALI VAGONU AYIRDILAR

Soğukkanlılığını kaybetmeyen polis memuru, yolculardan istediği cep telefonuyla durumu önce Otogar Polisi'ne bildirdi. Daha sonra makiniste haber veren polis memuru, bombanın bulunduğu vagondaki yolcuları diğer vagona geçmeleri için uyardı. Makinistin, ‘‘Kapılardan uzak durun arıza var. Kartaltepe'de tramvayı boşaltmak zorundayız’’ uyarısından sonra bombanın bulunduğu 3'üncü vagon diğer vagonlardan ayrıldı. Yolcular Bayrampaşa'daki Kartaltepe İstasyonu'nda indirildi.

BOMBA UZMANLARI

Olay yerine gelen bomba uzmanları vagonun kapısında asılı bulunan saatli bombayı bağlantılarını keserek etkisiz hale getirdiler. Bomba uzmanlarının çalışmaları sırasında itfaiye ekipleri ve ambulans hazır bekletildi. Özel giysili uzmanlar, aldıkları bombayı incelemek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA

Görgü tanıkları, el yapımı boru tipi olduğu belirlenen bombanın Otogar İstasyonu'nda inen üç kişi tarafından bırakıldığını söylediler. PKK'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle teyakkuzda bulunan İstanbul polisi alarma geçti. Olaydan sonra tüm metro ve tramvay istasyonlarının giriş ve çıkışlarında kontroller yapan polis şüpheli gördüğü kişileri gözaltına aldı.

Faciayı önledi

Otogar durağında hızlı tramvaya binen polis, kapı koluna asılı poşetin içinde saatli bomba (üstte) olduğunu saptadı. Soğukkanlılığını kaybetmeyen kahraman polis yolculardan aldığı cep telefonuyla durumu polise ve makiniste haber vererek faciayı önledi.

Yolcular istasyonlarda bekledi

Bomba imha uzmanlarının vagondaki çalışmaları sırasında güvenlik nedeniyle seferler yapılamadı. Bu yüzden Aksaray-Yenibosna hattındaki hızlı tramvay duraklarında çok sayıda yolcu birikti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!