‘Kafir Yunan’ sözü Meclis’i karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

‘Kafir Yunan’ sözü Meclis’i karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 01:49

Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras İzmir’de bir aradayken Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın bütçe görüşmelerinde okuduğu şiir, TBMM’yi karıştırdı.

Haberin Devamı

CHP’li Mehmet Tüm’ün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle okuduğu Nazım Hikmet şiirine yanıt vermek istediğini belirten Ağbal, İsmet Özel’in Amentü şiirini okudu. Şiirde geçen, “Ezan sesi duyulmuyor/Haç dikilmiş minbere/Kâfir Yunan bayrak asmış/Camilere, her yere/Öyle ise gel kardeşim/Hep verelim elele/Patlatalım bombaları/Çanlar sussun her yerde” mısraları tartışmaya neden oldu. 

‘ÇİPRAS, DAVUTOĞLU’NA SORSA’

CHP’li Özgür Özel, Ağbal’ın Yunanistan’a karşı ‘Kâfir Yunan’ ifadesini kullandığını, “Çanlar sussun her yerde” dizesiyle de Türk vatandaşı olan çok sayıda Hıristiyan’ı rencide ettiğini söylerek,  “Çipras Davutoğlu’na soracak şimdi; ne diyecek Davutoğlu? Böyle saçmalık mı olur ya. İnternete bakınca mideniz bulanır. ‘Kurtuluş Savaşı yoktur. Gâvurla savaşan Müslüman’a Türk denir. Ermenilerin ve Rumların dillerini ve dinlerini yok etmek Türk devletinin asli görevidir’ diyor, o dizelerin yazarı” dedi. HDP’li İdris Baluken ise Ağbal’ı kınadığını belirterek, “Sayın bakanın niyetinin ne olduğunu bilmiyorum ama burada dile getirmiş olduğu mısraları sahiplenerek okumuş olması son derece yakışıksız olmuştur” dedi. 

Haberin Devamı

AĞBAL: BEN DE ÜZGÜNÜM

MHP’li Oktay Vural da İsmet Özel’in AK Parti’nin halkı Kuran’dan kopardığı yönünde eleştirileri olduğunu belirterek, “Özel’in geldiği noktadan sizlerin de ibret aldığını görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi. Eleştiriler üzerine söz alan Ağbal, “Şiiri okurken maksadım asla herhangi bir milleti, dini hedef almak değildi. Şiirden maksadını aşacak, bazı arkadaşları üzecek şekilde bir anlam çıkarılmış olabilir, bundan dolayı ben de üzgünüm” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!