Kafeler ne zaman açılacak? Lokanta, restoran ve kafelerin açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kısıtlama açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kafeler ne zaman açılacak Lokanta, restoran ve kafelerin açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğandan kısıtlama açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2021 22:20

Restoran, lokanta ve kafelerin açılış tarihi yeniden gündeme geldi. Vaka sayısının düşmesi ve aşılama sürecinin başlamasıyla beraber gözler İçişleri Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan kararla yalnızca paket servis ve gel-al şeklinde hizmet veren kafe, restoran ve lokantalarla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede bu iş yerlerinin hafta sonları 24.00'e kadar sadece paket servis şeklinde faaliyet göstereceği bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta başında yaptığı açıklamada kısıtlamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte, detaylar.

Haberin Devamı

Kafelerin, restoranların ve lokantaların açılmasına yönelik değerlendirmeler başta işletme sahipleri olmak üzere vatandaşlar tarafından da takip ediliyor. Sosyal mesafe kuralları ve bulaşıcılık riskini azaltmaya yönelik alınan kararla kafe, restoran ve lokanta gibi işletmeler paket servis/gel-al şeklinde hizmet veriyor. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte kısıtlamaların kaldırılacağını belirtti. Kafeler ve restoranlar bir süre daha kapalı kalacak.

LOKANTA, RESTORAN VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başındaki Kabine Toplantısı gündeminin en önemli konusunun, Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler olduğunu belirterek, alınan tedbirler sayesinde salgının artış hızını gözle görülür bir şekilde geriletmeyi başardıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır.’ dedi.

Kafeler ne zaman açılacak Lokanta, restoran ve kafelerin açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğandan kısıtlama açıklaması

HAFTA SONU RESTORANLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı'dan 20 Kasım'da başlayan yeni tedbirlerle ilgili daha önce yayımlanan genelgede şu ifadeler kullanılmıştı;

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

Sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin alındığı 1 Aralık tarihli koronavirüs genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Genelgede şunlar ifade edildi;

Haberin Devamı

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri saat 24.00'e kadar sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek. Bu iş yerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 saatlerinde paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.
Online sipariş firmaları da cuma, cumartesi ve pazar günlerinde 10.00-24.00 saatlerinde siparişleri teslim edebilecek.

BAKMADAN GEÇME!