'Kadınlar şiddeti kıskançlık sanıyor'

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar şiddeti kıskançlık sanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 22:39

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada Türkiye’de şiddet döngüsünü kırmanın önündeki en büyük engelin halk arasında şiddetin ne olduğunun anlaşılmaması olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Çoğu kadın için bir-iki tokat şiddetten sayılmıyor. Kadınlar tarafından psikolojik, ekonomik, sosyal ve cinsel şiddetin ne olduğu bilinmiyor. Herhangi bir kişi ile görüştürülmemesini ise kadınlar eşlerinin kıskançlığına bağlıyor.”

Şiddetin bir kişilik bozukluğu ve sonradan öğrenilen bir davranış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Narlı, şöyle devam etti: “Erkek yetiştiği ailede babasından ya da sokaktaki diğer erkeklerden şiddeti öğrenmiş olabilir. Türkiye’de birçok erkek şiddet kullanmanın ‘erkeklik’ olduğunu düşünür. Bu kesinlikle bir eğilim değil, öğrenilmiş davranış ve kadın üzerinde otorite kurmak için kullanılan bir yöntemdir. ”

ŞİDDETİN SONUÇLARI
Prof. Dr. Nilüfer Narlı’ya göre şiddet gören kadınlar büyük bir travma geçiriyor: “Akıl sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya kalanlar var. Hamilelik döneminde ise şiddet gören kadınların çocuklarının sağlığyla ilgili ciddi sorunları olabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!