Kadıköy'de istek şarkı cinayetinde yeni detaylar: 'Benim istediğim şarkıyı çal lan' diye bağırdı

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde istek şarkı cinayetinde yeni detaylar: Benim istediğim şarkıyı çal lan diye bağırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2023 13:24

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde istek şarkı tartışmasında 30 yaşındaki Cihan Aymaz'ı öldüren Mehmet Caymaz “kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Mehmet Caymaz'ın ifadesinde, "Cihan Aymaz isimli şahıs da müzik çalan grubun içerisindeydi. O esnada ben şahıslara seslenerek müzik çalmalarını istedim. Bu isteğimin üzerine karşıda bulunan müzik çalan grup bana bağırmaya başladı" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında Kadıköy rıhtımında meydana geldi. 30 yaşındaki Cihan Aymaz, yanında bulunan ses sistemiyle müzik çalıp şarkı söylüyordu. Bu sırada alkollü olduğu iddia edilen Mehmet Caymaz, Aymaz’dan hoparlörden türkü çalmasını istedi. Aymaz olumsuz yanıt verince ikili arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Mehmet Caymaz, elindeki bıçakla Cihan Aymaz’ı göğsünden yaraladı. Aymaz, aldığı darbenin etkisiyle denize düştü. Ardından şüpheli Mehmet Caymaz da denize atladı.

DENİZE ATLAYAN ŞÜPHELİYİ SAHİL GÜVENLİK EKİBİ ALDI

İhbar üzerine olay yerine sağlık, sahil güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi. Denizden çıkarılan yaralı Cihan Aymaz’a ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Aymaz, ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Şüpheli Mehmet Caymaz ise sahil güvenlik botuna çıkarıldıktan sonra kelepçelenerek gözaltına alındı. Cihan Aymaz kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Kadıköyde istek şarkı cinayetinde yeni detaylar: Benim istediğim şarkıyı çal lan diye bağırdı

“SESLENEREK MÜZİK ÇALMALARINI İSTEDİM"

Mehmet Caymaz'ın savcılıktaki ifadesinde, “Konu ile alakalı savunmamı karakolda vermek istemedim. Polislerin taraflı davrandığını düşünüyorum. Beni darbettiler. Bu nedenle ifademi savcılık makamında vermek istedim. Ben vefat eden Cihan Aymaz isimli şahsı daha önceden tanımamaktayım. Akşam saatlerinde ben Kadıköy sahile tek başıma gittim. Orada kendim alkol alıyordum. Sahilde bir grup genelde saz ve org ile müzik çalmaktadır. Dün de bu şahıslar oradaydı. Cihan Aymaz isimli şahıs da müzik çalan grubun içerisindeydi. O esnada ben şahıslara seslenerek müzik çalmalarını istedim. Bu isteğimin üzerine karşıda bulunan müzik çalan grup bana bağırmaya başladı. Ben şahısların yanına doğru gidince beni tehdit etmeye başladılar. Dosyada tanık olarak ifade veren şahıslar aslında Cihan isimli şahsın arkadaşlarıdır. Birlikte müzik yaparlar. Bu grup 5 kişiydi ancak içlerinden 3'ü beni tehdit ettiler. Beni 'seni linç ederiz' şeklinde defalarca tehdit ettiler. Ben herhangi bir karşılık vermedim" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

“BEN BU ŞAHSI ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM"

Caymaz'ın ifadesinin devamında, “Sonrasında bu şahıslar bir anda benim üzerime doğru hamle yapıp bana vurmaya başladılar. Ben karşımda 3 kişi olması nedeni ile yanımda taşıdığım bıçağı cebimden dışarıya çıkardım. Üzerime doğru gelen şahıslara doğru bir defa savurdum. Bu savurma sonucu şahsın darbe alıp almadığını bilmiyorum. Aramızda arbede yaşandı. Arbede sonucu olay nedeni ile adını öğrendiğim Cihan isimli şahıs denize düştü. Diğer şahıslar bana saldırmaya devam ederken ben kavgayı bırakıp denize atladım. Denizde Cihan isimli şahsı kurtarmaya çalışırken Cihan beni boğmaya çalıştı. Ona rağmen ben Cihan'ı açıktan sahile doğru getirdim. Kıyıda bulunan arkadaşları Cihan'ı denizden çıkarttılar. Arkadaşları bana bıçak gösterip bana hitaben küfür ettiler. Bu şahıslar dosyada bulunan görgü tanıklarıdır. Ben bu şahısların beni bıçaklayacağını düşünüp denizden çıkmadım. Sonrasında sahil güvenlik ekipleri gelip beni aldılar. Ben bu şahsı öldürmek istemedim" dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

"ALKOLLÜ BİR ŞEKİLDE ETRAFTAKİ İNSANLARI RAHATSIZ ETTİ"

Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Caymaz, polise ifade vermedi. Olayla ilgili görgü tanığı olarak emniyete götürülen Cihan Aymaz'ın arkadaşı Muhammet Mağol'un polise verdiği ifade ortaya çıktı. Mağol'un ifadesinde, "Cihan, benim yaklaşık olarak 6-7 aydır arkadaşımdır.

Kadıköyde istek şarkı cinayetinde yeni detaylar: Benim istediğim şarkıyı çal lan diye bağırdı

Bugün saat 16.00 sıralarında iskeleye gittim. Cihan yine hoparlörünü kurdu ve hoparlörden müzik çalarak kendisi de şarkı söylüyordu. Saat 19.00 sıralarında olaydan dolayı adını öğrendiğim Mehmet Caymaz isimli şahıs elinde içki şişesiyle oraya geldi. Elindeki içki şişesini yere bıraktı.

Haberin Devamı

Orada alkollü bir şekilde etraftaki insanları rahatsız etti. Sonra rahatsız olunca oradan dağıldılar. Sonra Mehmet isimli bu şahıs Cihan'ın yanına giderek 'Benim istediğim şarkıyı çal lan' diye bağırdı." dediği öğrenildi.

"CİHAN DENİZDEYKEN KENDİNDEYDİ"

Muhammet Mağol'un ifadesinin devamında "Cihan da kendisine 'Tamam çalarım. Ama sakin ol. Bağırma insanlar rahatsız oluyor' dedi. Ancak Mehmet isimli bu şahıs daha çok sinirlendi. Birden belinden siyah renkli bir çakı çıkardı. Çakıyı düğmeye basarak açtı. Sonra Cihan'a küfür etti. 'Benim dediğimi yapacaksın. Benim dediğim şarkıyı çalacaksın' dedi. Bir anda Cihan'ın üstüne yürüdü. Cihan kendisine bir karşılık veremedi.

Haberin Devamı

Mehmet, direkt olarak Cihan'ın göğsüne doğru bıçağı bir kere sapladı. Cihan'ın göğsünden kan akmaya başladı ve Cihan denizin kenarında olduğu için şahsın bıçaklaması ve iteklemesi ile denize düştü.

Ardından Mehmet Caymaz da denize elinde çakıyla atladı. Cihan'ı denizin kıyısına sahile doğru kendisi çekti. Denizdeyken Cihan'a tekrar vurmadı. Cihan denizdeyken kendindeydi. Çırpınıyordu. Cihan'ın elinden tuttuk ve denizden çekerek kaldırıma yatırdık. Mehmet denizden çıkmadı. Orada kaldı. Bekledi. Biz hemen polisi ve ambulansı aradık. Denizin kenarına çıkardığımızda Cihan bayıldı. Bir süre sonra polis geldi. Sonra ambulans geldi. Ambulans hemen Cihan'ı alıp hastaneye götürdü. Deniz polisleri geldi. Mehmet isimli şahsı polisler denizden çıkardılar. Çıktığında elinde çakı yoktu" dediği kaydedildi.

CİNAYET ANI KAMERADA

Kadıköy'de dehşet dolu anlara ilişkin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kadıköyde istek şarkı cinayetinde yeni detaylar: Benim istediğim şarkıyı çal lan diye bağırdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!