Kaddafi'nin ölümüyle gelen itiraflar

Güncelleme Tarihi:

Kaddafinin ölümüyle gelen itiraflar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 14:22

Katar'ın ardından Sudan'dan da "Libya'daki isyancılara yardım" itirafı geldi.

Haberin Devamı

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Libyalı isyancılara devrim esnasında silah, gıda ve diğer lojistik yardımlarda bulunduğunu açıkladı.

Sudan haber ajansı Suna'nın bildirdiğine göre Beşir, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin Güney Sudan ve Darfur'daki ayrılıkçı gruplara verdiği desteğe misilleme olarak bunu yaptıklarını belirtti. Kaddafi'nin Sudan'daki ayrılıkçı gruplara uzun yıllar silah ve para desteği verdiğini belirten Beşir, Libya'ya asker gönderdiklerini de ifade etti.

Ömer El Beşir, Kaddafi liderliğindeki Libya'daki rejimin Sudan'ın güvenliğine zarar vermede önemli rol oynadığını söyledi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin elinde Kaddafi'ye verdikleri destek esnasında tutuklanan ayrılıkçı birçok Sudanlı bulunuyor.

KATAR DA İSYANCILARA YARDIM ETTİĞİNİ KABUL ETTİ

Haberin Devamı

Dün de AFP haber ajansı, Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hamad bin Ali el Atiye'nin, Katar’ın Libya’ya asker gönderdiğine dair açıklamasını bildirmişti.

 

Katarlı yetkililer, daha önce, sadece NATO’nun “sivilleri korumak” amacıyla başlatılan hava operasyonuna katkıda bulunmak için uçak gönderdiklerini belirtmişti.

 

Doha’da düzenlenen ve Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin askeri müttefiklerinin katıldığı toplantı sırasında konuşan Atiye, Katarlıların “eğitim ve iletişim operasyonlarını yürüttüğünü” belirtti.

  

Atiye ayrıca NATO güçlerinin Libya’dan ayrılmasının ardından Katar liderliğindeki yeni bir uluslararası koalisyonun “askeri eğitim, silahların toplanması ve isyancıların yeni kurulan askeri kurumlara entegre edilmesi” girişimlerini yürüteceğini de belirtti.

 

Atiye, “Libya’nın Dostları Destek Komitesi” isimli koalisyonun ABD, İngiltere, Fransa dahil 13 ülkeden oluşacağını söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!