Kaçırdıkları İzgi’yi tesettüre sokmuşlar

Güncelleme Tarihi:

Kaçırdıkları İzgi’yi tesettüre sokmuşlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 00:00

Bir polisin oğlu tarafından kaçırıldığını iddia ettikleri 16 yaşındaki kızları İzgi K’nin bulunması için seslerini Boğaziçi Köprüsü’ne çıkarak duyuran Sibel ve Metin K. çiftinin kábusu sona erdi. Çift, kızlarını bir arkadaşına attığı cep telefonu mesajından yola çıkarak Yozgat’ta çatı arasında buldu. İmam nikahı kıyılan İzgi K’nin tesettüre sokulduğu görüldü.

İSTANBUL Yakacık’ta oturan Metin ve Sibel K. çiftinin dizilerde de oynayan lise öğrencisi 16 yaşındaki kızları İzgi K, 6 Ekim günü annesiyle telefonla görüştükten sonra ortadan yok oldu. Emekli polis memuru M.A.Y’nin 17 yaşındaki oğlu Kazım Y’nin kızlarının peşinde olduğunu iddia eden aile, polise başvurdu. Sibel ve Metin K. tüm çırpınmalarına rağmen kızlarını bulunamayınca, TV programlarına katıldı. Sibel ve Metin K. çifti, son olarak seslerini duyurmak için 12 Ekim’de Boğaziçi Köprüsü’ne çıktı ve gazetelere haber oldu. Çift, Yakacık Karakolu’ndaki polislerin kendilerine hiç yardımcı olmadığını da belirtti.

POLİS ÇATIDA BULDU

Kaçırılan İzgi K. geçen hafta bir arkadaşına, cep telefonu mesajı attı. Bunun üzerine kızlarının Yozgat’ta olduğunu belirleyen aile, hemen Yozgat’a gitti. Savcılığın talimatıyla İzgi K’nin cep telefonu mesajıyla tarif ettiği eve baskın düzenleyen Şefaatli Polis Merkezi’nde görevli polisler, genç kızı bir evin çatısında buldu.

Tesettüre sokulduğu görülen İzgi K’nin, Kazım Y. ile imam nikahıyla evlendirildiği anlaşıldı. Evde bulunan Kazım Y’nin dedesi, babaannesi ve 2 teyzesi, polis merkezine götürüldü. Kazım Y, yakalanamadı. İfadeleri alınan 4 kişi, savcıya İzgi K’nin kendi rızasıyla kaçtığını iddia edip Kazım Y. ile birlikte çekilen fotoğraflarını delil olarak sundular. Savcı, İzgi K’nin zorla kaçırıldığı yönünde delil bulunamaması ve herhangi bir cinsel ilişkide bulunulmaması nedeniyle 4 kişiyi tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

Metin K. kızının çok bitkin bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sürekli ev işlerinde çalıştırmışlar, evden dışarı çıkarmamışlar. Tesettüre sokup imam nikahı kıymışlar. Yakacık Polis Merkezi’ne giderek kızımızı kimin kaçırdığını söylememize rağmen yardımcı olmadılar. Dilekçemizi alarak çekmeceye koydular. Eğer mesaj göndermeseydi kızımı bulamayacaktık."

ARACILIK YAPAN EMEKLİ BAŞKOMİSER

Bizim ádetlerimiz Anayasa’dan üstün

İzgi K. ortadan yok olduktan sonra Metin ve Sibel K’yi arayan emekli bir başkomiser, genç kızı kaçırdığı iddia edilen Kazım Y’nin babası M.A.Y. adına kendilerini ziyaret etmek istediğini söyledi. Çiftin evinde yapılan görüşmede emekli başkomiser, iki aileyi uzlaştırmaya çalışmış, Metin K. da bu esnada ses kaydı yapmıştı. Emekli başkomiserin, Metin K’ye söylediği "Sen bir kağıt imzala bize ver. Biz de kızı aratalım. Karşılıklı konuşun. Bizim adetlerimiz Anayasa’dan üstündür. Biz görevliyken bu tür vakalarda işi yavaştan alıp ailelerin birbirleriyle uzlaşmasını beklerdik" sözleri kayıtlara yansımıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!