Kaç kere kaç ola?

Güncelleme Tarihi:

Kaç kere kaç ola
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Athena grubunun ilk albümüyle aynı adı taşıyan ‘‘Skalonga’’ şarkısının nakaratıydı ‘‘Kaç kere kaç ola?’’. Geçen yaz hep bir ağızdan bu şarkıyı söyleyip dans etmiştik. ‘‘Skalonga’’nın yanısıra diğer şarkıları da dillerde marş olan Athena son zamanlarda çıkan gruplar arasında en çok sükse yapanlardan biri. Grubu bugün saat 21.00'da Rumeli Hisarı'nda dinleyebilirsiniz.

Kırmızı saçlı sempatik solistleri Gökhan ve kendisine pek benzemeyen ikizi Hakan Özoğuz, Turgay Gülaydın ve Ozan Karaçuha'dan oluşan Athena topluluğu 1998 tarihli ilk albümleri ‘‘Skalonga’’ ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmıştı. Athena'nın özellikle Nihavend Longa'yı yorumladıkları ‘‘Skalonga’’ şarkısı eşliğinde yaptıkları dans da kendi adlarıyla anılır ve gençler tarafından taklit edilir olmuştu. Grup, ska ve punk ritimlerini yerli ezgilerle buluşturarak enerjik ve eğlenceli bir müzik yapmayı başarmıştı. Athena'nın bu albümden çıkardığı hitler; Sacremonto’lu rock grubu Cake'in yeni nesile tanıttığı bir zamanların ünlü parçası ‘‘Perhaps’’ten uyarladıkları ‘‘Senden, Benden, Bizden’’, futbolseverlerin hasta olduğu ‘‘Holigan’’ ve ‘‘Korsanlar Kralı Brazil’’di. Ayrıca ‘‘Tarlaya Ektim Soğan’’ gibi çok bilindik bir türküyü de eğlenceli bir biçimde yorumlamayı becermişlerdi.

Athena uzun yıllar boyunca Taksim ve çevresindeki rock barlarda cover çalıp, şarkı söylemenin yararlarını şimdi şimdi görüyor ve tam anlamıyla bir ‘‘konser grubu’’ olma yolunda hızla ilerliyor. Bunda grubun seyircisiyle ve özellikle gençlerle kurduğu sıcak ilişkinin etkisi büyük, zaten kendilerinin yaş ortalaması da epey küçük. Geçen yaz Uşak'tan Çanakkale'ye, Mersin'den Balıkesir'e dek konser vermediği yer kalamayan Athena, Çeşme'den Kemer'e uzanan sahil şeridinde de dinleyicileri coşturdu.

Rolling Stones ve Athena

Athena ilk albümünü çıkaran her gruba kolay kolay olmayacak bir şansa da kavuştu geçen yıl. Efsanevi Rolling Stones grubunun 106 konserlik ‘‘Bridge to Babylon’’ turnesinin İstanbul ayağında grubun altında sahne aldı. Eylül ayında Ali Sami Yen Stadyumu'nda gerçekleşen konser, konsere katılan herkes gibi Athena için de unutulmaz bir anı oldu.

İlk albümleri ‘‘Skalonga’’yı çıkarırken, kendileri gibi Türkçe rock söyleyen ama daha önce ünlü olmuş Kargo grubundan yoğun destek alan Athena'nın başka gruplarla ilişkisi Kargo ile olduğu kadar iyi değil. Mesela Ayna grubuyla kavgaları geçen yaz müzik ve magazin gündemini bir müddet meşgul etmişti. Athena, konser verdikleri yerlerde Ayna grubunun tuttuğu kişiler tarafından taciz edildiklerini ve afişlerinin söküldüğünü söylemişti. Tabii Ayna bu iddiaları reddetti, buna karşılık Athena grubu üyeleri de konserlere 60 kişilik bir koruma ordusuyla gittiklerini söyledi vs vs.

Bütün bunlar artık geçmişte kaldı. Athena'nın konser afişleri yırtılmıyor ve bir ordu korumayla gezmiyorlar. Eğlenceli, samimi ve klas bir konser seyredip enterasan figürlerle dans etmek istiyorsanız bu akşam Rumeli Hisarı'nda olun deriz.

Biletler 5 milyon ve 7,5 milyon TL. Biletler Vakkorama mağazaları ve Rumeli Hisarı gişesinden temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!