Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak, bu hafta yapılacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında

Güncelleme Tarihi:

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak, bu hafta yapılacak mı Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamalarında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2022 19:58

Kabine Toplantısı kararları için tüm gözler Beştepe'den gelecek açıklamaya çevrildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemi ele alınacak. Ek istihdam desteği ve enflasyon ve yükselen fiyatlara yönelik destek mesajının verildiği son Kabine Toplantısı'nda gündem ekonomi olmuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda ekonominin ana gündem maddesi olması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman? İşte, Kabine Toplantısı'nın tarihi hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

Kabine Toplantısı'nın ne zaman yapılacağı yeni haftaya girilmesiyle gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. En son 12 Nisan'da Beştepe’de toplanan Kabine'de ekonomi ele alınmıştı. Bir sonraki Kabine Toplantısı'nın tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak toplantının önümüzdeki hafta gerçekleşmesi ön görülüyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine Toplantısı, normal şartlar altında 2 haftada bir gerçekleşiyor. Ancak sıcak gündem olması halinde istisnai durumda peş peşe yapılabiliyor. Kabine Toplantısı en son 12 Nisan'da gerçekleşmişti. Bu bilgilere göre bir sonraki Kabine Toplantısı'nın önümüzdeki hafta 25 Nisan'da yapılması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

SON KABİNE TOPLANTISI'NDA ALINAN KARARLAR

Erdoğan Beştepe’de yapılan Kabine toplantısının ardından özetle şu mesajları verdi:

Belirsizliğin yol açtığı tereddütler ortadan kalktıkça hem içeride hem dışarıda ürün arzının yeniden dengeye oturacağını, fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. Bu düzelme yaşanana kadar vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz. Gelir artışına yönelik tedbirler yanında gereksiz paniklerin önüne geçecek, piyasayı sakinleştirecek, tamahkârları dizginleyecek düzenlemelere hız vereceğiz. Sabırla, dirayetle, daha sıkı çalışarak bu dönemi geride bırakacak ülkemizi mutlaka 2023 hedeflerine ulaşmasını sağlayacağız.

İstihdamla ilgili yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye başladık. İşbaşı eğitim programı kapsamında mevcut çalışanlarının üzerine ilave istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleriyle sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. İşe giren her bireye 1 veya 2 yıllık istihdam garantisi oluşturmuş olacağız. İşverenlerimizi yeni programımızdan istifade etmeye çağırıyorum.

2B ARAZİ İŞLEMLERİ UZATILDI

Vatandaşlarımızla kamunun arasındaki mülkiyet çekişmelerine son vermek için başlattığımız 2B arazilerinin satışı ile ilgili başvuru ve ödeme süresini de 31 Aralık tarihine kadar uzatma kararı aldık. Tarım amaçlı kullanılmak üzere çiftçilerimize ecri misil bedelinin yarısına 10 yıl süreyle kiralama imkânı getirdiğimiz Hazine taşınmazlarında da başvuru süresini kaldırıyoruz. 2020 yılı başından itibaren 3 yıl süreyle Hazine taşınmazını kullanan çiftçilerimize başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkânı getiriyoruz. Süresi bitenler araziyi yeniden kiralayabilecek. 10 yıllık süreyi dolduranlar da satın alabilecektir."

BAKMADAN GEÇME!