Kabalcı Kitabevi'nin sahibine tehdit

Güncelleme Tarihi:

Kabalcı Kitabevinin sahibine tehdit
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 14:46

Beşiktaş’taki Kabalcı Kitabevi sahiplerinden Besim Kabalcı’ya, içinde 2 mermi ve poşu bulunan bir zarf göndererek 100 bin lira haraç isteyen iki kişi yakalandı. Zanlılardan biri Besim Kabalcı’nın eşinin yeğeni çıktı. Zanlı Selçuk S., "Bizi çok hakir görüyor,aşağılıyordu. Ona bir ders vermek için yaptık" dedi.

Haberin Devamı

Köyiçi Caddesi üzerinde bulunan Kabalcı Kitabevi’ne gönderilen büyük bir zarfın içinden iki adet 9 mm tabanca mermisi ile poşu ve bir tehdit mektubu çıktı. Zarfı açan Besim Kabalcı, içinde tehditler bulunan mektubu okuduktan sonra polise haber verdi. Polis olayla ilgili soruşturmaya başlarken işyerine telefon eden bir kişi Besim Kabalcı’ya zarfı alıp almadığını sorarak "Senden 100 bin lira para istiyoruz" diyerek telefonu kapattı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri edilen bu tehdit telefonunun izini sürerek zanlıları kısa sürede tespit etti.

EŞİNİN YEĞENİ ÇIKTI

Gasp Büro Amirliği ekipleri olayı gerçekleştiren Selçuk A. ile Yunus S.’yi kısa sürede gözaltına aldı. Zanlıları görmek için Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Besim Kabalcı’yı bir sürpriz bekliyordu. Zanlılardan Selçuk A.’nın eşinin yeğeni olduğunu öğrenen Besim Kabalcı’nın çok şaşırdığı öğrenildi. Polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul eden zanlılardan Selçuk A., "Bizi hep hakir görüyordu. Sürekli aşağılıyordu. Ona bir ders vermek için böyle bir şey yaptık" dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!