K. Irak’a operasyon Alman turisti etkilemez

Güncelleme Tarihi:

K. Irak’a operasyon Alman turisti etkilemez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2007 00:00

Alman Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Klaus Laepple, Kuzey Irak’a Türk ordusunun operasyonu konusunda Türkiye’ye destek verdi.

15-18 Kasım tarihlerinde Antalya’da Xanadu Oteli’nde düzenlenecek DRV’nin 57’nci Genel Kurulu’nun öncesinde Antalya’ya gelen ve 162 milyar Euro’luk Alman seyahat endüstrisini yöneten Laepple, Kuzey Irak’a yapılacak bir operasyonun turizmi ekileyip etkilemeyeceği sorusuna, "Konu hakkında bilgisi olan herkes Türkiye’nin nasıl bir terör tehlikesi altında olduğunun farkında. Kendi halkınızı korumak en doğal hakkınız. Bu tür bir operasyonun turizme etkisi olmayacaktır. Antalya’nın bölgeye uzaklığını herkes biliyor" dedi. Laepple, "Eğer basında Türkiye savaşa girdi şeklinde haberler çıkarsa bunun olumsuz etkileri olacaktır. Ama biz Türkiye’de geçirmenin ne kadar rahat olduğunu herkese anlatacağız" diye konuştu.

YÜZDE 6 ARTIŞ BEKLENİYOR: Laepple, Türkiye pazarı hakkında iyimser tahminlerde bulunarak, 2008 için yüzde 4-6 arasında Alman turist sayısında artış öngördü. Laepple şöyle konuştu: "Kış ayı için bu kadar yoğun bir artış varsa yaz ayları için belirgin artışlardan bahsedebiliriz. Almanların ülke tercihinde Türkiye, İspanya’dan sonra ikinci sırada. Antalya Almanya’nın 17’inci eyaleti olarak görsterilen Mallorca’yı geçti. Antalya’yı Türkiye’nin Rivierası olarak kabul ediyoruz. Hiç kimse Antalya’nın yerini sarsamıyor. Almanlar buraya severek geliyorlar." Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut ise DRV’nin işlerin en kötü olduğu dönemde genel kurulun Türkiye’de yapılacağını açıklamasının Türkiye’ye moral verdiğini vurguladı.

Turizmin geleceği şekilleniyor

DÜNYA turizm endüstrisinin beş yılının şekilleneceği Alman Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (DRV) 57. Genel Kurul’u, Antalya Belek’te Xanadu Otel’de yapılacak. 15-18 Kasım tarihleri arasındaki kurula bin 300’ü yabancı 2 bin kişi katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!