Jet sosyetenin yeni modası

Güncelleme Tarihi:

Jet sosyetenin yeni modası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mayorka, İbiza, St. Tropez, Cannes ve Sardunya Adası'ndan sonra jet sosyetenin yeni tatil coğrafyası, Türkiye'nin Ege kıyıları oldu. İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in kardeşi Prenses Margareth'in yıllar önce başlattığı Ege gezisi, son yıllarda Batılı ünlüler ve aristokratlar arasında moda halini aldı. Her yıl çok daha fazla ünlü kişi, Ege kıyılarımızı ziyaret ediyor.

Tatilini bir kez Ege'de geçiren, artık iflah olmuyor. Nereye gitse coğrafya onu çağırıyor. Antik çağlardan kalma ören yerlerinde, yüzlerce yıl öncesine yolculuk yapmak, insanda tutku haline geliyor. Kıyıya kadar ağaçların indiği Yedi Adalar, İkinci Dünya Savaşı'nda İngilizlerin saklandığı İngiliz Koyu, Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın sevgilisi Marcus Antonius ile aşk gecelerini geçirdiği Sedir Adası, kişinin rüyalara giriyor...

Bu eşsiz güzellikteki duraklarda mola verilerek akvaryum gibi masmavi sularda yapılan yolculuğun doyumsuz tadı, her yıl yüz binlerce turisti Ege'ye çekmekte. Ama son yıllarda isimsiz turistlerin arasına tüm dünyanın tanıdığı pek çok ünlü isim de katılmaya başladı.

Özellikle bu yıl mavi yolculuk tutkunları arasına çok sayıda kraliyet ailesi mensubu katıldı. Fethiye'den vazgeçemeyen İngiltere Prensesi Margareth'in yanı sıra, Ürdün Prensi Hasan'ın eşi Prenses Sarvath, kızları Mediha ile Bediha, İspanya Prensi Felipe De Carlos ve eşi Alexia da Ege'yi seçti. Japon Prensesi Akiko Mikasanomiya, Avusturya Prensi Karl Von Habsburg ve ailesi, ünlü top model Naomi Campell, geçen yıl ülkemizi keşfeden Fransız ırkçı lider Jean Marie Le Pen, Ege'de unutamayacakları bir tatil yaptılar. Ünlü konuklar ülkelerine dönerken kalplerini Ege'de bıraktılarını belirterek ‘‘Yine geleceğiz’’ dediler.

Japon Prensesi Akika Mikasanomiya, Ege gezisini Çanakkale'den başlattı. Romantik atmosferiyle büyüleyen Asos'u gezen Prenses, bol bol fotoğraf çekti, Bergama ve Çeşme'yi de gezdi. Prenses, bir dahaki sefere eşiyle geleceğini söyledi.

Hollywood'un iki Oscarlı ünlü aktörü Dustin Hofman'la rock müziğin devlerinden Sting'in Fethiye Dalyan'da yaptıkları çamur banyosunun fotoğrafları, dünya basınında yer aldı.

Türkiye podyumlarına yabancı olmayan ünlü top model Naomi Champbell de bu yıl tatilini Ege'de geçirdi, ama gazetecilerden köşe bucak kaçmayı da başardı. Eski Alman Bayındırlık Bakanı Klaus Töpfer ise tek tatille yetinmedi, 7 yıl önce görüp hayran kaldığı Ayvalık'ta villa satın aldı.

Hollywood'un ünlü aktörü Dustin Hofman ve ünlü İngiliz şarkıcı Sting, geçen yıl Ege kıyılarını ziyaret eden ünlülerden yalnızca ikisi. Gezileri sırasında Fethiye dalyan'daki çamur banyosuna da uğrayan Hofman'la Sting'in birbirlerine çamur sürerken çekilmiş fotoğrafları, dünya basınında büyük ilgi gördü. Fotoğrafları Hürriyet Haber Ajansı İzmir Bürosu'ndan Cesur Sert çekti.

Elle McPherson, dünyanın en güzel ve en çok tanınan top modellerinden biri. Defile için birkaç kez Türkiye'ye gelen McPherson, Ege'de tatil yapmayı seçenlerden...

Başı seks skandalıyla dertli olan ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary ve kızı Chelsa, bu yaz Ege'de unutulmaz bir tatil geçirdiler.

Kimler geldi

Türkiye turizminin gözbebeği Ege, son yıllarda sinemadan politikaya, modadan spora çok sayıda ünlü ağırladı. Gelen tanınmış konuklardan bazıları şunlar:

Monaco Prensesi Caroline

Prenses Margareth,

Moda devi Valentino

Bette Midler

John Bon Jovi

Ünlü manken Elle McPherson

Hillary Clinton ve kızı Chelsa

Jan Cladue Van Damme

Kaddafi'nin oğlu Saif el Kaddafi

Dustin Hoffmann

Sting

Bob Geldof

Ouenn'in bataristi Roger Taylor

Japon Prensesi Akiko Mikasonomiya

Jean Marie Le Pen






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!