İzmir'de yangın: 2 çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

İzmirde yangın: 2 çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2009 10:41

İZMİR'in Menderes İlçesi Altıntepe Mahallesi'nde sabah saatlerinde bir evde çıkan yangında 2 çocuk öldü.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Yozgat'tan bir ay önce göç ederek, İzmir'in Menderes İlçesi'nde bir çiftlikte çalışmaya başlayan Teslime- Abdullah Yılmaz çiftinin 2 çocuğu çıkan yangında öldü. Yeni bir yaşam umuduyla geldikleri İzmir'de, çocukları 5 yaşındaki Kadir Yılmaz ve 4 yaşındaki kardeşi Rukiye Yılmaz'ı yangında yitiren Yılmaz çifti sinir krizleri geçirdi. Baba Abdullah Yılmaz, “Çocuklarımızın iyi bir yaşam ve eğitim alması için göç ettik, ama onları kaybettik” dedi.

Daha iyi şartlarda çalışmak ve yeni bir yaşama başlamak isteyen Teslime- Abdullah Yılmaz çifti, 2 çocuğuyla birlikte bir ay önce Menderes ilçesine göç etti. Yakınlarının aracılığıyla bir çiftlikte iş bulan aile, burada hem hayvanların bakımıyla hem de çiçek yetiştiriciliğiyle uğraşmaya başladı. Altıntepe Mahallesi, Armutlu Sokak 26 numaradaki eve yerleşti.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARINA SÜT ISITMAK İSTEDİ

Bugün sabah saatlerinde uyunan anne Teslime Yılmaz, iki çocuğu için ocağa tencere içerisinde süt koyup, altını yaktıktan sonra eşiyle ağıla giderek temizlik yapmaya başladı. Saat 08.30 sıralarında evden alevler yükseldiğini gören çift, çiftlikteki diğer çalışanlarla birlikte odada yan yana uyuyan Kadir ve Rukiye'yi kurtarmak için alevlere müdahale etmeye çalıştı ancak alevler kısa sürede evi sardı. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, yandaki saman balyalarına da sıçrayan yangını güçlükle söndürdü.

AİLE FENALIK GEÇİRDİ

Alevlerin söndürülmesinin ardından yanarak ölen Kadir ile Rukiye'nin yan yana yatan cesetlerini gören anne ve babası sinir krizi geçirdi. Sakinleştirilmeye çalışılan Abdullah Yılmaz ve eşi Teslime Yılmaz, yakınlarının çalıştığı başka bir çiftliğe götürüldü. Gözyaşlarına boğulan Abdullah Yılmaz, “Çocuklarımızın iyi bir yaşam ve eğitim alması için büyük umutlarla göç ettik, şimdi onları kaybettik. Bu acıyla nasıl yaşacağız” diyerek acısını dile getirdi.

YANGIN TENCEREDEN ÇIKMIŞ

Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye ekiplerinin yaptığı araştırmada, yangının anne Teslime Yılmaz'ın ocakta altını yanık unuttuğu süt tenceresinin aşırı ısınmasından çıktığı saptandı. Kardeşlerin cesetleri, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!