İzmir ve Balıkesir fırtına kâbusunu yaşamıştı! Prof. Dr. Şen duyurdu: Şiddeti artarak göreceğiz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2021 13:46

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dün özellikle İzmir, Balıkesir ve Çanakkale'de etkili olan fırtına tekneleri batırmış, çatıları uçurmuştu. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günlerde bu tür doğa olaylarını görmeye devam edeceğimizi belirterek "Vatandaşın artık meteorolojiyi takip edip ona göre önlem alması lazım. Belediyelerin öncelikle iklim değişikliğiyle ilgili mücadeleyi ilk sıraya koyması lazım" dedi.

Haberin Devamı

İşte CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in yaptığı açıklamalar...

FIRTINA DEVAM EDECEK Mİ?

Artık bunları göreceğiz, iklim değişikliğinin 1 derecelik artışı bu olayları yüzde 60 civarında artırıyor. Sıklaşarak ve şiddeti artarak göreceğiz. Vatandaşın artık meteorolojiyi takip edip ona göre önlem alması lazım. Bu tür afet daha devam edecek. Bizim artık bu konuları oturup konuşmamız lazım.

Bir kanun da çıkacak yakında iklim değişikliğiyle ilgili. Hızlı bir şekilde bunları yapmamız lazım. Belediyelerin öncelikle iklim değişikliğiyle ilgili mücadeleyi ilk sıraya koyması lazım.

'OCAK AYINDA DENİZ TURİZMİ OLACAK' HABERLERİ

Artık güney bölgelerimizde temmuz-ağustosta deniz turizminin olması zor. Çünkü aşırı sıcak olacak. Turizmi ikiye bölmek lazım. Mart-Nisan-Mayıs, Eylül-Ekim-Kasım gibi deniz sezonlarını bölmemiz lazım.

Haberin Devamı

İzmir ve Balıkesir fırtına kâbusunu yaşamıştı Prof. Dr. Şen duyurdu: Şiddeti artarak göreceğiz

Gece sıcaklıklarının artması tropik iklime doğru gittiğimizi gösterir. Sıcaklıkların yüksek olduğu zamanlar yayla turizmine önem vermemiz gerekecek.

Karadeniz ilerleyen yıllarda çok önemli bir turizm merkezi haline gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!