İzmir’de bulundular

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de bulundular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 00:00

Bir hafta önce Bağcılar’daki evlerinden kaybolarak ailelerini telaşlandıran kafadar iki kız arkadaş, İzmir’de dolaşırken polislere kimlik gösteremeyince yakayı ele verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Bağcılar’daki evlerinden 24 Haziran günü ayrılıp izlerini kaybettiren Büşra E. (13) ve (14) Cansu B. İzmir’in Buca İlçesi’nde polisler tarafından bulundu. Devriye gezen polisler, dün akşam saatlerinde Buca İlçesi’nde 3 erkekle 2 kızı gezerken görüp kimlik sordu. Üzerlerinden kimlik çıkmayan kızlardan şüphelenen polis onların kayıp Büşra E. ve Cansu B. olduğunu fark ederek 3 erkek arkadaşlarıyla Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İki kızın, evden kaçtıktan sonra İstanbul’da E. adındaki arkadaşlarında kaldıkları ve dün saat 15.00’te otobüsle İzmir’e geldikleri belirlendi. İntenetten tanıştıkları G.T., M.A.E. ve Ö.Ç. adlı erkek arkadaşlarıyla buluşan iki kız bir kaç saat sonra polis tarafından bulundu. Doktor kontrolüne götürülürken rahat tavırlarıyla dikkat çeken kızlar, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı

Ancak Ertav’ın, polislere, “Babam internette çok dolaşmama kızıp beni engelledi. Ben de bu durumdan sıkıldım. Ortam yapmak için Cansu B. ile birlikte İzmir’deki arkadaşlarımızın yanına geldik” dediği ileri sürüldü. Genç kızlar, haber verilen ailelerine teslim edilecek. Kızların yanlarında bulunan G.T., M.A.E. ve Ö.Ç. adlı erkeklere savcının talimatına göre işlem yapılacak.

Kızlar Emo* akımından

BAĞCILAR’da doğalgaz tesisatçısı Mehmet B. ve Aynur B.’nin kızı Cansu ile inşaat işçisi Salih E. ve Ayşe E.’nin kızı Büşra, çocukluklarını birlikte geçirdi. Çok iyi arkadaş olan kızlar sık sık birbirlerinin evlerinde kalıyorlardı. Büşra, 24 Haziran günü “Cansu’ya gidiyorum” diye evden çıkmştı. Cansu da, “Büşra ile Bakırköy’e gidiyoruz” diye izin almıştı. Kızlardan o günden beri haber alamayan aileleri polise başvurmuştu.

Cansu ve Büşra’nın aileleriyle dün görüşen İstanbul’un yeni Eminiyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Asayiş Müdürü’ne talimat verdim. Şehri fellik felik arayacaklar. Bu şehirde olduklarını tahmin ediyoruz. Bulacağımıza inanıyorum” demişti.

* İngilizce “emotional” (duygusal) kelimesinin kısaltılmışı olan Emo, gençler arasında çok yaygın bir sosyal akım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!