İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'vandal' isyanı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Büyükşehir Belediyesinden vandal isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 10:50

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlı vatandaşların güvenliği ve konforu için yaşama geçirdiği asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri, vandalların hedefi olurken, duyarsız vatandaşların kabin içerisinde bisiklet, motosiklet ile at-eşek gibi yük hayvanları taşınması ve kapasitesinin üzerindeki sayıda yolcu binmesi gibi uygunsuz kullanımın yanında yine asansör kabinleri bazen tuvalet olarak kullanılmasına isyan etti.

Haberin Devamı

Son aylarda merdivenli yaya üst geçitleri ve asansörlerle ilgili şikayetlerin arttığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Yaya üstgeçit ve altgeçitlerdeki asansörlerin veya yürüyen merdivenlerin çalışmaması durumunda arızanın Büyükşehir Belediyesi’nin ihmalinden kaynaklandığı düşünülüyor. Oysa tüm asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya geçitlerinde periyodik olarak bakım ve onarım çalışmalarını yapıyoruz. Zaten arızaların büyük kısmı vandalizm ve hırsızlık olaylarından kaynaklanıyor. Zarar gören asansörlerimizin yeniden kamu kullanımına açılabilmesi için yapılan onarımlar, ciddi anlamda işçilik, malzeme ve zaman kaybına yol açıyor. Bu zarardan hem vatandaşlarımız hem de idare olumsuz yönde etkileniyor. Lütfen biraz sağduyu!” denildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinden vandal isyanı



ASANSÖR KABİNİNDE EŞEK

Açıklamada ayrıca vatandaşların asansörleri amaç dışında kullanıldığı belirterek, "Asansör kabinleri geceleri madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanılabiliyor ve zarar görüyor. Asansör kabin içerisine bisiklet, motorsiklet ile  at-eşek gibi yük hayvanlarının taşınması ve kapasitesinin üzerindeki sayıda yolcu binmesi gibi uygunsuz kullanımın yanında yine asansör kabinleri bazen tuvalet olarak kullanılıyor. Öte yandan yürüyen merdivenlerin acil durum butonuna gereksiz yere basılması sonucu çalışmayan yürüyen merdivenlerin arızalı olduğu sanılarak Büyükşehir Belediyesi’ne şikayetler geliyor" denildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden vandal isyanı



EMNİYET'TEN YARDIM İSTENDİ

Belediye, özellikle hırsızlık olaylarının da artmasıyla birlikte geçtiğimiz Aralık ayında, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek; kamu kullanımına açık olan söz konusu üstgeçit ve altgeçitlerdeki denetimlerin arttırılması ve ek tedbirlerin alınması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda yardım istedi.

BAKMADAN GEÇME!