İYİ Parti’de Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener’den devraldı

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti’de Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener’den devraldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2024 14:08

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener’den devraldı. Dervişoğlu, "Sadece koltuğu devralmıyorum. Bir ülküyü, hedefi ve idealler demetini teslim alıyorum. Adeta onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O bayrağı daha yükseklere arkadaşlarımla birlikte taşımanın, kutlu hedeflere götürmenin sözünü veriyorum" dedi. Akşener, “Bu dostluk içerisindeki değişim Türkiye’ye ve gençlerimize örnek olacak." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İYİ Parti'nin 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda 'Genel Başkan' seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu, Meral Akşener, genel merkez girişinde karşıladı. Akşener ve Dervişoğlu, partililerin yoğun ilgisiyle makam odasına çıktı. Makam odasında partililerin alkışlarıyla gerçekleşen devir teslim töreninde Dervişoğlu, Akşener’e çiçek takdim etti.

Dervişoğlu, İYİ Parti’nin kuruluş yolculuğuna şahitlik edenlerden biri olduğunu belirterek, "Milletimiz için hürriyet ve istiklal, demokrasimiz için bu zamana kadar unutulanları hatırlatmak, devletimiz için de itibar yolculuğuydu çıktığımız yolculuk. Bu yolculuğun her adımında sayın genel başkanımızın teri, mücadelesi ve fedakarlıkları var. Ben Türk milletinin huzurunda kendisine, ülkemize katkıları yönüyle, partimizi oluşturarak insanlarımıza yeni bir umut ışığı vermesi münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum. Sadece koltuğu devralmıyorum. Bir ülküyü, hedefi ve idealler demetini teslim alıyorum. Adeta onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O bayrağı daha yükseklere arkadaşlarımla birlikte taşımamın, kutlu hedeflere götürmenin sözünü veriyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İYİ Parti’de Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener’den devraldı

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK'

Akşener ise Türkiye'deki tüm siyasi yapıların genel başkanlar üzerinden yürüdüğünü vurgulayarak, "Biz halbuki partimizi kurarken 'biz' olduk; çünkü hepimizin birbirine ihtiyacı vardı. Bir kişinin yapacağı bir iş değildi. Birbirine güvenen, seven, saygı duyan, birbirinin gücünden, imkanlarından onları birbirine bağlayan ve voltran oluşturan bir hareket bizim partimizin çıkış alanı. Çok ilginç bir kurultay oldu. Herkesin herkese hakaret ettiği sistemlerden, yani onu biliyor Türkiye'de izleyenler ama biz kurultayımızda bir ilki başardık. Dolasıyla bütün bunlara baktığınız zaman aslında kurumsallığı oluşmuş bir siyasi partiyiz. İnşallah bundan sonraki fasılda iktidarın yolu açılacak. Ben Sayın Müsavat Dervişoğlu Genel Başkanımıza bir sandalye devretmiyorum. Bir birikimi de devrediyorum, bu birikim benim değil hepimizin ortak birikimi. Türkiye'de bu dostluk ilişkisini bile didikleyen bir psikoloji var. İnsanlar birbirine karşı düşmanlığa o kadar alışmış ki maalesef dostluğun ne olduğunu unutmuş. İnşallah bizim ortaya koyduğumuz dostluk içerisindeki değişim Türkiye’ye örnek olacak. Gençlere örnek olacak ve kutuplaşan, birbirine düşman haline getirilen bu ülkenin fertlerine, milletimize rahatlama açısından örnek olacak. O nedenle ben çok mutluyum. Sayın Genel Başkanımız söyledi; o bayrak hepimizin emeği, teri olan bir bayrak. Onu, benden boyu uzun zaten dolayısıyla daha yükseğe çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İYİ Parti’de Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener’den devraldı

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, görevi devralmasının ardından, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililer ile Anıtkabir’i ziyaret etti. Dervişoğlu, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Dervişoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak, şunları yazdı;

"Aziz Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti Devleti için zatı alinizin ortaya koyduğu büyük vizyonun ve misyonun izinde, Türk Milletinin birliğini amaçladığımız kutlu bir davanın adanmış neferleri olarak gururla huzurunuzdayız. 100’üncü yılına erişen cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini, ilkelerini ve değerlerinin omuzlarımıza yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Aziz milletimizin mutluluğu, refahı ve huzuru için üzerimize düşen kıymetli vazifenin farkındayız. ‘İstiklal, istikbal, hürriyet her şey adaletle kaimdir’ sözünüzden aldığımız ilhamla İYİ Parti olarak, devlet ve millet arasında adalet harcıyla ördüğünüz o sağlam köprüyü, 100 yıl sonra yeniden inşa etme hedefine doğru yürüyoruz. Bizlere emanet ettiğiniz cumhuriyetimizin, yönetimde, fırsatta, imkanda, hayatın her alanında millete sunduğu adalet duygusu bugün her ne kadar yıpratılmış olsa da biz sırtına adaleti kuşanmış demokrasi sevdalıları olarak durmaksızın mücadeleye kararlıyız. Haksızlık karşısın adaletin olduğunu göstermek, hukukun üstünlüğünü tesis ettirmek, milletimizin yüzünü güldürmek ve bahtını döndürmek için İYİ Parti çatısı altında yaklaşık 6,5 yıldır emek verdiğimiz büyük ve anlamlı mücadeleyi bugün de bir an olsun yorulmadan sürdüreceğiz. Çünkü Türk Milleti için verdiğiniz şanlı mücadelenizden biliyoruz ki, hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Yurdunu, milletini özünden çok sevenler asla yorulmazlar. Memleket yolunda, hürriyet için ant içerek büyüyenler asla yorulmazlar. Aziz hatıranız önünde minnet ve saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun. Varlığınız Türk varlığına armağan olsun."

BAKMADAN GEÇME!