İYİ Parti'de 6 isim kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

İYİ Partide 6 isim kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 16:46

İYİ Parti'de Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak genel başkan imzasıyla kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak'ı kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk etti.

İYİ Parti'deki bu gelişmeye ilişkin detayları CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş paylaştı. Türkeş'in aktardıkları şu şekilde:

PARTİ İÇİ MUHALEFETİN ÖNEMLİ İSİMLERİYDİ

Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak kesin ihraç talebi ile Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Bu isimler parti içi muhalefetin önemli isimlerindendi. Özellikle İYİ Parti Kurucular Kurulu üyeleri, Ethem Baykal ve İsmet Koçak Ortak Akıl Platformu'nun sözcülüğünü yapıyordu. Bu platform da 14-28 Mayıs seçim sürecinde kurulmuş, bu süreçte toplantılarını gerçekleştirmiş ve seçim sonuçlarının hemen ardından da parti içi muhalefet yapmaya başlamışlar, ortaya önemli iddialar atmışlardı. İYİ Parti'de kurultay süreci ile Meral Akşener genel başkanlığına devam etmiş, parti içi muhalefet ise güç kaybetmişti. Bugün de İYİ Parti Genel İdare Kurul'unun toplantısı vardı. Bu toplantının ana gündem maddesinin önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık olduğu tahmin ediliyor. Ekonomi meselelerinin, dış politikaların konuşulması bekleniyordu. Bu toplantının hemen ardından bu karar alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!