İtirafları var insan utanır

Güncelleme Tarihi:

İtirafları var insan utanır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kızının düğün davetiyesini özel uçakla Ürdün Kralı’na yolladı” iddiasına sert tepki gösteren Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Kendi itirafları var. İnsanda biraz utanma olur” dedi. Giresun’dan Trabzon’a giderken soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Hiç yalanlanmadı

“7 Temmuz 2004. Bu tarihin Hürriyet ve diğer gazeteleri... Haber şu: ‘Başbakan Erdoğan Amman’da gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette Kral Abdullah ile eşi Kraliçe Rania’ya davetiyeyi, eşi Emine ve kızı Esra’yla birlikte elden verdi.’ Başbakanlık uçağıyla gidiyorsun ve düğün davetiyesini elden veriyorsun. Bu haber hiçbir yerde yalanlanmadı. İki gün sonra Tufan Türenç köşe yazısında ‘...Başbakan halkın parası ile giderleri karşılanan Başbakanlık uçağını kendi kişisel işi için kullanmış oluyor’ diyor. Bu yazıya da hiçbir itiraz yok.

2004 yılında, CHP milletvekilleri İzzet Çetin ve Nail Kamacı iki ayrı soru önergesi verdi. Başbakan’ın katıldığı bir televizyon kanalındaki programdaki sözleri itiraf niteliğinde: ‘Gayriresmi ziyaretler resmi zevatla yapılmaz.’ Yani bunun bir gayriresmi ziyaret olduğunu kabul ediyor ve ‘Resmi heyet yok’ diyor bunun içinde. Şimdi bu bana ‘Sen yalan söylüyorsun’ diyor. Ahlaktan, namustan bahsediyor. Kendi itirafları var. yazılanlar var, soru önergeleri var. İnsanda biraz utanma olur.”

İcazet vermem

Kılıçdaroğlu, daha sonra Trabzon mitingine katıldı, burada da şunları söyledi: “Bereketsiz bir iktidar var. Halka güven vermeyen, cebine çalışan bir iktidar var. Gövdesini ben silkeliyorum, dallarını da size bırakıyorum. Elma, armut düşer diye beklemeyin, dikkat edin başınıza Recep Tayyip Erdoğan düşebilir. Kul hakkı yiyen birini sen bakan yaptın. Şimdi ‘Listeye koymadım’ diyorsun. Şimdi o bakanlar geliyor beni buluyor ‘Kemal Bey ne olur benim dürüst olduğumu söyle.’
/images/100/0x0/55eb63daf018fbb8f8be0816
Gelmiş benden icazet istiyor. Ben sana icazet vermem. Ben dürüst, namuslu adama icazet veririm. Kendisini padişah sananı koltuğundan indirip Cumhuriyeti yeniden kuracağız.

Trabzon pankartları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon’a giderken uğradığı Beşikdüzü İlçesi’nde esnafı ziyaret etti. Fırıncılar CHP Lideri’ne parti isminin yazılı olduğu Trabzon ekmeği armağan etti. Kılıçdaroğlu’nun halkı selamladığı Tonya İlçesi’nde partililerin açtığı pankartlar dikkati çekti. Yerel kıyafetli Trabzonlu kadınlar Kılıçdaroğlu’yla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıçdaroğlu, Tonya’da işçi emeklisi Muhammed Bayrak’ın cenaze namazını kıldı. Trabzon mitinginin ardından Kılıçdaroğlu, partisinin Erzurum mitingine de katıldı.

‘İşportacı Tayyip’ davası

AMATÖR tiyatrocu bir grup öğrencinin oyunlarında Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi. İstanbul, Çatalca 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada öğrencilerin avukatı Şerif Özgür Urfa mahkemeye 5 sayfalık savunma dilekçesi sundu. Urfa dilekçesinde, öğrencilerin oyunlarında ‘İşportacı Tayyip’ lafını kullandıklarını, bunun suç unsuru oluşturmadığını savundu. Erdoğan’ın avukatı Abdullah Güler ise konuyla ilgili tanıklarını bir sonraki celse dinleteceğini söyleyerek süre istedi. Bu talebi reddeden Mahkeme Başkanı Tülay Öztürk, “Bir hakaret davasını bu kadar uzatmadım ben. Savunmanızı dinleyebiliriz” dedi. Avukatın ısrarı üzerine dava 8 Haziran’a ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!