İtalyan öğretmen çifte kına gecesi

Güncelleme Tarihi:

İtalyan öğretmen çifte kına gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2006 12:32

Aksaray'da, AB tarafından finanse edilen, öğrencilere yönelik proje kapsamında Çolaknebi Köyü'ne gelen yabancı öğretmenlerden İtalyan çifte, sürpriz ‘Kına Gecesi’ düzenlendi. İtalyan çift, geleneklere göre başlarını örtüp, ellerine kına yaktırdı.

Hazırladıkları proje ile Avrupa Birliği’nden destek alan Çolaknebi Köyü İlköğretim Okulu’nu İtalya, Romanya, Slovakya ve Polanya’dan gelen öğretmenler ziyaret etti. Köye gelen Avrupalı heyete, köylüler de bir sürpriz hazırladı.

Heyette bulunan evli çift Tizianadi Remigio ve Antonio Di Matteo için, ‘Kına Gecesi’ düzenlendi. İtalyan çift, geleneklere uygun olarak yapılan kına gecesinde başlarını örtüp, ellerine kına yaktırdı. İtalya, Romanya, Slovakya ve Polanya’dan gelen öğretmenler, kına gecesinde eğlendikten sonra köyü gezdi.

Birleştirilmiş sınıfta 25 öğrencinin eğitim gördüğü köy okulunun Müdürü Fatih Bedri Aslan, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını hedefleyen proje çerçevesinde, çalışma yaptıklarını belirterek, “Proje kapsamında birlikte hareket ettiğimiz 4 ülkeden öğretmenler, köyümüzü ve okulumuzu ziyaret etti. Birlikte hoş vakit geçirdik. Görüş alış verişinde bulunduk. Yeni projeler üzerinde tartışma imkanı bulduk. ayrıca, düzenlenen Kına Gecesi de onlar için hoş bir sürpriz oldu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!