İsviçre sefiresini soyan Türk kadını

Güncelleme Tarihi:

İsviçre sefiresini soyan Türk kadını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2001 00:00


Aydın ULUN/BERLİN
Haberin Devamı

İsviçre'nin Almanya Büyükelçisi'nin eşine dekolte kıyfetlerle fotoğraflar çektirerek Berlin'de diplomatik skandala yol açan kişinin Hatice Akyün adlı bir Türk olduğu ortaya çıktı. Hatice Akyün adlı Türk asıllı gazeteci, İsviçre'nin Almanya Büyükelçisi Thomas Borer-Fielding'in eşi Shawne Fielding'i nasıl soyduğunu Hürriyet'e anlattı. ABD'li eski bir güzellik kraliçesi olan Shawne Fielding'in büyükelçilik binasında yarı çıplak fotoğraflarını çekip röportaj yapmasıyla Avrupa'daki diplomasi dünyasını ayağa kaldıran Hatice Akyün, Almanya'nın önde gelen magazin dergilerinden Max'da toplum ve cemiyet bölümünün de sorumlusu olarak çalışıyor. Akyün, şunları söyledi:

‘‘İsviçre büyükelçisinin eşiyle bir akşam davetinde karşılaştık. Daha önceden Teksas Güzeli seçildiğini ve Amerikalı bir milyonerle evli olduğunu biliyordum. Cıvıl cıvıl bir kadın. Kısacası hikayesiyle, görüntüsüyle nefisti. Teklifime sıcak yaklaştı. Çekim ve röportajı İsviçre büyükelçilik binasında yapmayı önerdim. Ona da olur dedi ve randevulaştık. Daha sonra da müthiş bir yetenek olan fotoğrafçımızla uzun süren çekimlere girdik. Sefirenin ata binmiş beyazlar içindeki fotoğrafı kendi fikriydi.’’

BABAM ÇOBANDI

Babasının çoban olduğunu söyleyen 32 yaşındaki gazeteci Hatice Akyün, ‘‘Hiçbir zaman aslımı inkar edemem. Babam bir çobandı. Ben altı çocuktan biriyim. Babamın Almanya'ya gelişi tipik bir birinci kuşak öyküsüdür. Onlara layık olmaya çalıştım. Üniversitede okurken, Amerika'da 3 yıl dil eğitimi alırken, Max'da çalışırken ve röportajımın başarısından sonra tüm televizyon ve gazetelerde röportaj verirken kendi değerlerimi hiç unutmadım’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!