İstifa eden memur geri dönebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

İstifa eden memur geri dönebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 16:33

İstifa eden memur geri dönebilir mi sorusu, pek çok çalışanın zihnindeki soru işareti olmaya devam ediyor. Farklı iş alternatiflerini değerlendirmek üzere istifa yolunu tercih etmek isteyen memurlar, internet üzerinden istifa eden memur geri dönebilir mi sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Peki, istifa eden memur geri dönebilir mi? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

Memuriyette de istifa edilme durumunda, özel sektördeki ihbar süresi gibi belirli bir dönem işe devam etme zorunluluğu vardır. Yerine bir kişi atanana kadar ya da istifa (geri çekilme) isteği kabul edilene kadar bu çalışma durumu sürer. Ancak istifa eden memur yerine bir aya kadar kimse gelmezse ve yerine bir vekil atanmazsa kişi, üstüne haber vermek kaydı ile görevini bırakmasına izin verilir.

Aynı zamanda memur iken bir mazeret belirtmeden işe gitmeyenler de istifa etmiş (geri çekilmiş) sayılırlar.

Görevinden istifa eden memur geri dönmek istediğinde hem kendi kurumuna hem de diğer kurumlara memur olarak geri dönebilir. Ancak memuriyetten adaylık döneminde ayrılırlarsa sadece kendi kurumuna geri dönebilirler.

  • Ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunması,
  • Bu sınıfın niteliklerini taşıyor olması memuriyete geri dönmesi için aranan şartlar arasındadır.

BAKMADAN GEÇME!