İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2001 00:00


Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Aidat zammına tepki

BAŞAKŞEHİR

Başakşehir'de bulunan Başakşehir konutlarına yapılan yüzde 35'lik zam site sakinlerini kızdırdı.

İlki Haziran 2000'de uygulanan yüzde 22.5'luk zam 17 milyon iken Ocak 2001'de uygulanan yüzde 35'lik zam 23 milyona denk düşüyor. Ayrıca her dairenin metrekaresine göre uygulanan zam 67 metrekare bir daireye 22 milyon olarak yansıyor.

Gazetemizi arayan site sakinleri yapılan zammın maaşlarına uygulanan zammın üzerinde olduğunu ve ev sahibi olmalarına rağmen kiracı konumuna düştüklerini belirttiler.

İstanbul Konut Hizmet Yönetim A.Ş tarafından yönetilen Başakşehir Konutları'da toplam 5 bin konut bulunuyor. Uygulanan zam ise su gideri, elektirik gideri, personel, peyzaj, asansör bakımı gibi 22 kalemde toplanan giderlere gidiyor.

Başakşehir yönetimi önümüzdeki günlerde her bloktan birer temsilci seçecek. Seçtikleri temsilcilerle birlikte bütçeyi tekrardan gündeme getirecekler. Eğer gerekiyorsa bazı harcamalardan kaçınmak için kimi hizmetlerden vazgeçilecek. Site temsilcileri ve yönetim tarafından alınan kararlar doğrultusunda son bütçe açıklanmış olacak ve Başakşehir konutlarında oturan herkes alınan kararlar hakkında bilgilendirilecek.

Aynur ASLANKAYA

Karanlıkta kaçak balık avı

ÇENGELKÖY

Çengelköy'den arayan bir okurumuz, sabaha karşı megafon sesleriyle uyandığını bildirerek, nedenini anlattı. Çengelköy, Kuleli Askeri Lisesi'nin önüne rastlayan bölgede, denizde kaçak balık avı yapılıyormuş. Okurumuz, balıkçıların karanlıkta avlandıklarını ve megafonla haberleştiklerini anlattı. Megafon ve tekne seslerinin kıyıdan içeriye uzanan sokaklara kadar geldiğini belirten okurumuz, Sahil Güvenlik'e haber verdiğini, ancak bir sonuç alınamadığını belirtti.

Tarihi eserin içler acısı hali

KIZILTOPRAK

Kadıköy, Kızıltoprak'tan e-mail gönderen bir okurumuz, Hasan Amir Sokak'ta bulunan Eski Karakol Çıkmazı'nın hemen başında bulunan Eski Karakol binasının durumunu anlatıyor.

Okurumuz şöyle diyor: ‘‘Bu bina tam emin olmamakla birlikte 80 yıllık ahşap bir yapı. Yıllarca içinde aile barındırmıştı, ama son on yıl içinde iki yangın atlattı ve büyük derecede hasar gördü. O kadar ki, çatısı çöktü camları kırık; bir tarafından bakınca öbür tarafı görünüyor. Geçen zaman içinde birileri tarafından çevresi tahta perdeyle kaplandı, ama bu kimsenin içeriye girmediği anlamına gelmiyor. Akşamları burada sarhoşlar barınıyor ve yanından geçerken rahatsız edici bir koku yayan bina yola çok yakın. Daha da önemlisi, tam karşısında bir ilköğretim okulu (Zühtüpaşa İköğretim Okulu) bulunmakta. Tarihi eser diye yıkılmayan, ama hiçbir onarım da yapılmayan bu yapıyı kendi haline bırakarak yıkılmasını mı beklemek lazım?’’

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!