İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALKIŞLAR

Kuduzla mücadeleye G.O Paşa da katıldı

GAZİOSMANPAŞA

KUDUZ tehlikesine karşı Gaziosmanpaşa Belediyesi de çağdaş bir yolu tercih etti. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sahipli sahipsiz kedi ve köpeklere ücretsiz olarak kuduz aşısı yapıyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Recep Koral, süresiz olarak başlattıkları aşı kampanyasında 285 hayvanın aşılandığını açıkladı. Başkan ayrıca vatandaşların başı boş kedi ve köpekleri belediyeye bildirmesini istedi.Birkaç ay içerisinde Gaziosmanpaşa Cebeci Mahallesi'nde bir de kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezi kurulacak.

TAKİPÇİSİYİZ

Suyunuz bugün gelecek!

İSKİ tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, en geç 12 Şubat Cumartesi sabahı tüm bölgelere su verileceği duyurulmuştu. Ancak cuma akşam saatlerinde hala okuyucularımız arıyor ve suların akmadığını bildiriyordu. Dün, cuma günü şikayetlerini bildiren okuyucularımızı arayarak hala su alamadıklarını tespit ettik. Su alamayan semtler arasında Merter, Beylikdüzü, Şirinevler ve İkitelli bulunuyordu.

Suların hala akmadığını bizden öğrenen İSKİ yetkilileri ise sistemde bir aksama olmadığını, mevcut şartlar altında hedeflerine ulaştıklarını söyledi. Çalışmaların tamamı cumartesi gecesi 22:00'de bitirilmişti.

Büyükçekmece Barajı'nda geçici bir hat devreye sokuldu. Sazlıdere Barajı'nın suyu da verilmeye başladı. Terkos Barajı'ndan 33 km.'lik isale hattı ile İkitelli, Bağcılar ve Sefaköy’e su verilmeye çalışılıyor. Ancak dün öğle saatlerinde su ancak 23. km'ye ulaşabilmişti. Yetkililer bölgenin ancak akşam saatlerinde su alabileceğini belirtti. Dün Bahçelievler’de de elektrik kesintisinden kaynaklanan su kesintisi yaşandı.

İSKİ herşey yolunda diyor. Bazı bölgelerin neden hala su alamadıklarına gelince, tanıdık bir açıklama yapılıyor: 10 gündür suların kesik olması nedeniyle bölgedeki büyük sitelerin su depoları tamamen boşaldı. Su öncelikli olarak alçak bölgelere ulaşıyor. Bu nedenle yüksek bölgelere su geç ulaşıyor.

Sularınız hala gelmediyse sizden haber bekliyoruz.

Banu TUNA

Turist 'tuzak'tan ne anlar?

SULTANAHMET

SULTANAHMET Meydanı'nda işyeri sahibi bir okuyucumuz hergün gözünün önünde düşen insanlara dayanamayarak bizi aradı. Yer tam Adliye Sarayı'nın önü. Düşenlerin çoğu ise turistler. Düşüyorlar çünkü Adliye'nin önüne otomobiller için bir tuzak konmuş. Aslında bir de uyarı tabelası var ancak görülecek gibi değil. Okuyucumuz soruyor: ‘‘Hadi Türkler 'dikkat tuzak var' tabelasına dikkat etmiyor. Ama turistlar Türkçe uyarıdan ne anlasın?’’

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Acemi şirket çöpü 15 günde toplayabildi

KADIKÖY

ÖNCEKİ hafta Kalamış'tan arayan okurumuz, 15 gündür Selahattin Pınar Sokak'ta çöplerin toplanmadığını bildirdi. Sokakta çöp dağları oluşmuş, kokudan geçilmez olmuştu. Ertesi sabah görüntü almak üzere olay yerine gittiğimizde çöplerin nihayet geceyarısı toplandığını gördük. Apartmanların kapıcıları yığılma nedeniyle kırılan konteynırları tamir etmeye çalışıyordu.

Kadıköy Belediyesi'ni aradığımızda sorunun acemilikten kaynaklandığını öğrendik. Çünkü belediye sınırları dahilindeki tüm çöp toplama işleri özel bir şirkete ihale edilmişti. Belediye yetkilileri, daha iyi hizmet verebilmek amacıyla temizlik işlerini özelleştirdiklerini söyledi. Mevcut 430 personel ile her geçen gün büyüyen ilçede istedikleri kaliteyi yakalayamadıklarını anlattılar.

Altaş Temizlik Hizmetleri isimli firma, 1 trilyon 60 milyar liralık ihaleyi yüzde 17.5 indirim yaparak kazanmış. Çöp toplama, sokakların ve semt pazarlarının temizliği işleri son bir haftadır onların sorumluluğu altında.

350 personel

Maltepe Belediyesi'nin de temizlik işlerini üstlenen firmanın, 8'i belediyeden kiralanan toplam 53 kamyonu ve 350 personeli var. Belediyenin mevcut 430 temizlik personeli de onlara yardımcı oluyor. İhale şartlarına göre hergün belirli saatlerde çöpleri toplamaları gerekiyor. Kadıköy Belediyesi yetkilileri ilk hafta aksamaların meydana geldiğini saklamıyor. Firma bölgenin coğrafi koşullarını bilmediğinden atlanan sokaklar oluyor. Hangi sokağa nereden girildiğini bilmedikleri için belediye personeli onlara rehberlik etmeye çalışıyor. Belediye bünyesinde mobil Denetleme Karakolları da oluşturulmuş. Ekipler tüm gün boyunca çöpü alınmayan, atlanan, önceliği olan sokakları belirleyip, şirkete bildiriyor. Ancak anlaşılan o ki, Kalamış Selahattin Pınar Sokağı 15 gün boyunca farkeden olmamış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!