İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

AKTAŞ'a teşekkür

Yalnızca aksaklıklar ve şikayetler değil, ‘‘iyi şeyler’’ de yazılmayı hakediyor.

İşte bir okurumuzun mektubu:

‘‘Pazartesi sabahı saat 07.10’da uyandım. Yeni bir haftanın ilk günü heyecanı içinde... (Yaşasın yine işe gidiyorum falan değil tabii ki çünkü hava yağmurlu puslu olduğu için hiç adetim olmadığı halde yataktan zor çıkmıştım) keşke hiç uyanmasaydım... Gözümü banyoda açtım diyebilirim. Ancak elektrikler kesikti ve bu da benim için dünyanın sonu anlamına geliyordu. Duş yapmadan evden çıkamazdım. Saçlarımı nasıl kurutacak, nasıl ütü yapacaktım? Önce kapıya gazete bırakan kapıcıya elektriklerin kaçtan beri kesik olduğunu bilip bilmediğini sordum. Yarım saattir kesik olduğunu söyleyince iyice panik oldum. Yine de elim telefona gitti ve 118’i arayıp arızayı nereye bildireceğimi sordum. Bana 4670517 şeklinde bir numara verdiler.

‘‘Buyrun AKTAŞ’’

O saatte kimsenin olamayacağını düşünerek çevirdim, karşıma ‘‘Buyrun AKTAŞ’’ diyen bir ses çıkınca inanamadım. Erenköy’den aradığımı, elektrikler gelmezse evden çıkamayacağımı söyledim. Karşı taraftaki ses ‘‘Hangi sokak’’ dedi. Sokağı söyledim. ‘‘Biz oraya vermiştik’’ dedi. ‘‘Nasıl olur, şaka mı yapıyorum?’’ dedim. Benden apartman numarasını da isteyip, hemen görevli arkadaşlarına haber vereceklerini söyledi. Beş on dakika evin içinde turlayıp, bugün işe biraz geç gitsem de olur, yeter ki gideyim diye düşünürken elektrikler geldi. Bana inanılmaz gibi geliyor ama böylece bütün aksilikler birden halloldu. Eğer AKTAŞ’ı arayıp haber vermeseydim acaba kaç saat beklerdim bilmiyorum, ama yine de her şeyin olumsuz olduğu bir dönemde saat 07.10’da karşımda bir muhatap bulduğum ve sorunu halledebildiğim için AKTAŞ’a teşekkür etmek istiyorum.

Çöpler ne olacak?

MALTEPE

Gülsuyu, Çiftlik Sokak'ta 20 gündür belediyenin çöpleri toplanmağını söyleyen okurlarımız görevlilerin gerekçe olarak torbaların altının çürüdüğünü ve kaldırırlarsa altının delinip her tarafın çöp olacağını söylediklerini belirtiyor.

Bu mazgalları düzeltin

BAKIRKÖY

E-5'in altından Adnan Mendese'e giden yolda iki mazgalın sorunlu olduğunu belirten okurlarımız, bu yolun aynı zamanda Bakırköy Devlet Hastanesi'nin ambulanslarının da kullandığını, araçların hem sarsıldığını nem de yavaşladığını söylüyor.

HAZNEDAR

Haznedar Meydanı'ndan Bakırköye giden yolda bir buçuk metre çapında bir mazgal çukuru olduğunu anlatan okurlarımız, bu durumun trafiği tıkayarak araçların geçişini önlediğini söylüyor. Bu yol da tıpkı önceki gibi Ömür ve Yaşam hastanelerinin ambulansları tarafından kullanılıyor.

KAÇAK KATA İZİN VERMEYELİM

FATİH

Sinanağa Mahallesi, Gelenbevi Sokak'la Hattat İzzet Sokak'ın kesiştiği noktadaki yedi katlı binanın bölgedeki 6 kat iznine aykırı olduğunu bildiren okurlarımız, eski olan bu binanın üstüne çıkılan ek katın tehlike yarattığını söylüyor.

MERTER

Keresteciler Sitesi'nden bize ulaşan okurlarımız sitenin yarısından fazlasında kaçak katlar bulunduğunu bildirdi. İlgililere yardımcı olmak için birkaç adres veriyorlar: Tekbir Giyim'in üstü ve karşısı, ADİDAS Mağazası'nın üstü gibi...

ŞİŞLİ

19 Mayıs Mahallesi, Gül Sokak Cihan Apartmanı5 kat ruhsatı olan binanın yedi kata kadar çıkıldığını, binanın birinci ve ikinci katlarında depremde çatlaklar meydana geldiğini söyleyen okurlarımız, müteahhitin bu çatlakların zararsız olduğunu söylediğini belirtiyor.

KADIKÖY

Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi, Rıhtım Caddesi, Uzun Hafız Sokak, 40 numaradaki apartamana 7'inci kat olarak bir çatı katı çıkıldığını söyleyen okurlarımız bu katın kaçak olduğunu söyleyerek bir depremde yaratacağı tehlike yüzünden endişeli olduklarını belirttiler.

ALKIŞLAR

Coşkunlar artık Gaziosmanpaşa'da

‘Hatırladığım tek şey, evimin yanındaki beş katlı apartmanın üstümüze yıkıldığı anki korkunç ses' diye anlatıyor Coşkun Ailesi'nin reisi Zeki Coşkun deprem gecesi Adapazarı'nda yaşadıklarını. Zeki Coşkun iki yakınını kaybetse de, ailesinin sağ olmasına şükrediyor ama felaketten sonra ısdırapları devam etmiş:

‘‘15 gündür perişan, çaresiz dışarıda yatıyorduk. Şimdi Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin misafirhanesinde kalıyoruz. Burada bize günde üç öğün iki çeşit sıcak yemek veriliyor. Kendilerine teşekkür ederim.’’

Konuyla ilgili konuşan GOP Belediye Başkanı Recep Koral, belediyesinin deprem bölgesindeki çalışmalarından sonra şimdi de belediye misafirhanesini depremzedelere tahsis etttiğini söyledi:

‘‘Şimdi yaraların sarılma zamanı, önümüz kış. En kısa zamanda bu insanların beklentilerine cevap vermek gerekiyor.’’

Belediyeye bildirin

Belediye Başkanı Koral'ın Gaziosmanpaşalılardan bir de isteği var. Artçı depremler sürdüğü için bütün ilçede beton dökülmesinin yasaklandığını duyuran Koral, uzmanların betonun dayanıklılık kazanması açısından yaptıkları uyarıları hatırlatıyor. Bu tür davranışlar içine girenlerin belediyeye bildirilmesini isteyen Koral, bildirimler yapılınca derhal müdahale edileceğini söyledi.

DUYURU

02.09.1999 tarihinde sütunlarımızda İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nın telefonu yanlış basılmıştır. Doğrusu, 0212 635 12 04’dür. Düzeltir, özür dileriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!