İstanbul'dan gelen grup kâbusu yaşadı

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldan gelen grup kâbusu yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 12:45

İstanbul'dan Kocaeli’nin Derince ilçesine gelerek ormanda yürüyüş yapan 40 kişilik gruptan 2 kişi kayboldu. Arama şartlarının zorlaşması üzerine ekipler aramaya son vermek istedi. Tam bu sırada kar üzerindeki ayak izlerini gören ekipler, iki kişiyi 4 saat sonra donmak üzereyken buldu. Kaybolan 2 kişi, namaz kılmak için gruptan ayrıldıklarını, bu sırada kaybolduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, olay, dün akşam saatlerinde Derince ilçesi Çınarlıdere bölgesinde meydana geldi. İstanbul’dan gelen 40 kişilik grup doğa yürüyüşü yapmak üzere yola çıktı. Bu sırada grupta bulunan 54 yaşındaki Selim Yılmaz ile 48 yaşındaki Yeter Özcan yolunu kaybetti.

İstanbuldan gelen grup kâbusu yaşadı


Durumu fark eden organizatörler, 18.30 sıralarında 112’yi arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye Kocaeli AFAD ve 112 ekipleri sevk edildi.

Yapılan aramalarda iki kişi bulunamadı. Arama şartlarının zorlaşması üzerine ekipler aramaya son vermek istedi. Bu sırada yürüyüş güzergahı dışına gittiği belirlenen ayak izleri fark edildi. Ayak izlerini takip eden arama kurtarma ekipleri Selim Yılmaz ile Yeter Özcan’ı 22.00 sıralarında donmak üzereyken buldu. Ekipler hemen bulunan şahısları ambulansa getirdi. Şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaybolan 2 kişi namaz kılmak için gruptan ayrıldıklarını, bu sırada kaybolduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!