İstanbul uçaklarını Ankara indirdi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul uçaklarını Ankara indirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 15:57

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçakların yaklaşma sistemlerinde sıkıntı ortaya çıkınca uçakların indirilmesi için Ankara’da bulunan Türkiye Hava Trafik Kontrolü Merkezi devreye girdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık iki saat boyunca İstanbul’daki uçaklar, Ankara’daki merkezin yönlendirilmesiyle güvenlikle iniş yaptı.



SMART SİSTEMİ DEVREDE

Türkiye Hava Trafik Kontrolü Merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yaklaşık 8 ay önce Smart adı verilen bir sistem devreye sokuldu. Bu yöntemle İstanbul ya da Ankara’da yaşanacak herhangi bir sistem aksaklığında Türkiye Hava Trafik Kontrolü Merkezi görev yapıyor. Sistemle Ankara’da uçakların inişleri konusunda sıkıntı yaşanıyorsa İstanbul; İstanbul’da sıkıntı yaşanıyorsa Ankara devreye giriyor.

UÇAKLAR GÜVENLE İNDİ

Bugün 11.47’de, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sistem aksaklığı meydana geldi. Bu sorun uçakların alanlara güvenli yaklaşarak inememe tehlikesi yarattı. Türkiye Hava Trafik Kontrolü Merkezi devreye girerek, uçakların bir sorun yaşamadan iniş yapmalarını sağladı. İstanbul’daki sorun saat 13.47’de giderilince merkez de devreden çıktı. 

DEPREM NEDENİYLE YAPILDI

Edinilen bilgiye göre proje, herhangi bir afet sonrasında uçakların iniş yapamama ve havada çarpışma riskini engellemek üzere geliştirildi; 8 ay önce de devreye sokuldu.

BAKMADAN GEÇME!