İstanbul

Güncelleme Tarihi:

İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

RESSAM Sema Şahin'in son dönem yapıtları 30 Nisan tarihine kadar Neyran Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

AHMET Özel'in 4 Mayıs tarihine kadar sürecek olan sergisinin başlığı Oluşumlar.

SU Yücel'in tabloları, 7 Mayıs tarihine kadar Ruhi Su Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergileniyor.

GRAFİK tasarımcısı Mengü Ertel'in ‘‘Büyültmeler’’ başlıklı sergisi, Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde görülebilir.

URART Sanat Galerisi, Gürol Sözen'in ‘‘Denge’’ başlıklı heykel sergisine evsahipliği yapıyor.

TÜRK Resminde Dört Özgün Üslupçu, başlıklı sergide Ömer Uluç, Utku Varlık, Ergin İnan ve Mustafa Ata'nın yapıtları sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi, 6 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.

AYDIN Sofu'nun heykelleri Galeri Oda'da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

KALINKA Dans Topluluğu, 21 Nisan'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştireceği gösteride Rus halk danslarından örnekler sunacak. Gösteri saat 19.30'da başlıyor.

CEMAL Reşit Rey Konser Salonu, 23 Nisan'da dünyaca ünlü bir kukla tiyatrosunu minik seyircilerle buluşturuyor. Tam 800 adet kukladan oluşan Obraztsov Kukla Tiyatrosu, saat 15.30 ve 20.00'de iki gösteri sunacak.

TİYATRO Stüdyosu çağdaş Amerikan tiyatrosunun önde gelen yazarlarından David Mamet'in Bağla Şu İşi (Speed The Plow) adlı oyunuyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Kadıköy Çağdaş Eğitim ve Kültür Merkezi'nde perde açan oyunu dilimize Pınar Kür çevirdi. Ahmet Levendoğlu'nun yönettiği oyun Hollywood'da şöhret basamaklarını tırmanmaya çalışan iki arkadaşın öyküsünü anlatıyor. Oyunda, Payidar Tüfekçioğlu, Mehmet Ali Kaptanlar ve Şebnem Köstem rol alıyor.

Ankara

RESSAM Tijen Şikar resimlerini Toprakbank Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sanatçının manzara resimlerinden oluşan çalışmaları 26 Nisan tarihine kadar görülebilecek.

LA Maison Sanat Galerisi'nde Aysel Gözübüyük'ün resim sergisi görülebilir. 1987'de DTCF resim atölyesinde desen ve suluboya çalışmaları ile resime başlayan sanatçının sergisi 28 Nisan'a kadar açık kalacak.

UĞUR Mumcu Vakfı bünyesinde hizmete giren Sanat Galerisi, karma bir resim sergisiyle sanatseverlerin karşısında. Sergide yer alan resimlerin satışından elde edilen gelir sanatçılar tarafından vakfa bırakılıyor.

GALERİ Nev, Koray Ariş'in heykel çalışmalarını sergiliyor. Uzun süre sanat çalışmalarını Roma'da sürdüren sanatçının sergisi 27 Nisan tarihine kadar görülebilecek.

SİYAH Beyaz Sanat Galerisi'nde Alev Ermiş Mavitan'ın çalışmaları izleyici karşısında. Evitan'ın eserleri 28 Nisan tarihine kadar görülebilecek.

MERKEZ Bankası Sanat Galerisi, Çağdaş Türk Resminden Bir Kesit-2 isimli sergi ile izleyici karşısında. 28 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergi Türk resminin bir kesitinden bölümlere yer veriyor.

RESSAM H.Derya Saatçioğlu'nun resimleri ODTÜ Mustafa Parlar Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Doğa görüntülerinden kesitler sunan sanatçının sergisi 27 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

REYHAN Abacıoğlu'nun resimleri Başak Sigorta Sanat Galerisi'nde. Soyut çalışmaları ile dikkat çeken sanatçının sergisi 30 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

İzmir

İZMİR Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği, Franz Lehar'ın ünlü opereti ‘‘Tebessümler Diyarı’’nın galası yapıldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi rejisörlerinden Aytaç Manizade'nin sahneye koyduğu ‘‘Tebessümler Diyarı’’nda orkestrayı Alexandru Samoila yönetti.

DOKUZ Eylül Üniversitesi Fotoğraf Bölümü öğretim elemanlarından Bölüm Başkanı Doç. Dr. Simber Rana Atay, Yrd. Dç. Dr. Gökhan Birinci, Öğr. Gör. Sadık Tumay ve Öğr. Gör. Birsen Matara'nın ‘‘Kıbrıs'tan izlenimler’’ konulu fotoğraf sergisi İzmir Kıbrıs Türk Kültür Derneği'nde açıldı.

RESSAM Adem Genç, Arif Ziya Tunç, Çiçek Bozkuş, Fahri Sümer, Gören Bulut, Gülay Yaşayanlar, Gültekin Yıldız, Hülya Yalçın, İlhami Ercivan, Mümtaz Sağlam, Sezin Haşıcı ve Umur Türker'in eserlerinden oluşan özgün baskı sergisi, Fransız Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi 19 Nisan'a kadar açık kalacak.

DOKUZ Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdüren Yıldız Korur'un ilk kişisel sergisi Mazhar Zorlu Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergi 20 Nisan'a kadar gezilebilir.

ÖĞRETMEN kökenli ressam Emel Candan'ın ilk kişisel sergisi Soyut Galeri-Kafe'de açıldı. Sergi 30 Nisan'a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!