İsrail Havayolları'nın Türkiye müdürünün sır ölümü

Güncelleme Tarihi:

İsrail Havayollarının Türkiye müdürünün sır ölümü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2010 08:59

İsrail Havayolu El AL’ın Türkiye Genel Müdürü Moshe Cohen (40), Belgrad Ormanı’nda otomobilinin içinde ölü bulundu.Cohen'in ortağı olduğu gıda şirketi yüzünden çok borca girdiği ve bu yüzden intihar ettiği sanılıyor.

Haberin Devamı

Sarıyer'deki Belgrad Ormanı'nda devriye gezen polis ekipleri, dün saat 19.30 sıralarında Neşet Suyu Mesire Yeri'nin otoparkına geldi. Polisler, park halindeki otomobilin sürücü koltuğundaki kişiyi kanlar içinde buldu. Polisin yaptığı araştırmada, cesedin evli ve bir çocuk babası Moshe Cohen'e ait olduğu belirlendi.

EŞİNE VE KIZINA MEKTUP BIRAKTI

Şişli’de deniz ürünleri üzerine faaliyet gösteren bir gıda şirketinin de kurucu ortaklarından olan Moshe Cohen'in, ruhsatlı silahını çenesinin altına dayayıp ateş ettiği anlaşıldı. Polis otomobilde delil ve parmak izi araştırdı.

Cohen'in çenesinden giren kurşunun başından çıkıp otomobilinin tavanını deldiğini tespit eden ekipler, Cohen'in svabı (el incelemesi), silah üzerindeki parmak izleri ve araç tavanındaki araştırmasının ardından olayın intihar olduğunu kesinleştirdi.

Güvenlik kameralarının kayıtlarına göre Moshe Cohen'in, Belgrad Ormanı'na saat 17.00 sıralarında ön kapıdan giriş yaptığı belirlendi. Otomobilde Moshe Cohen'in eşine ve kızına hitaben “Canım kızım, canım karım. Size iyi bir koca, iyi bir baba olamadım. Sizden özür diliyorum. Bunu yapmamın nedeni, çok yalnız kaldım. Bunalıma girdim, bunalımdan çıkamıyorum. Başınız dik olsun. Sizi çok seviyorum. Keşke yanınızda olabilseydim” diye yazdığı mektup bulundu.

Polis ekiplerinin, ailesi ve çevresindeki kişilerin ifadesine başvurduğu Cohen'in, en son dün saat 13.00 sıralarında eşini aradığı ve o saatten sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı ifade edildi.

Dün, olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmalarından sonra ceset ve otomobil olay yerinden kaldırıldı. Bu sabah da karanlık yüzünden herhangi bir bulgunun atlanabileceği ihtimaline karşı polis olay yerinde ikinci bir inceleme daha yaptı. Bu incelemede metal dedektör de kullanıldı. Olay yerindeki bir restoranın güvenlik kamerası da incelendi. Ancak kayıtlardan kameranın Moshe Cohen'in otomobili park ettiği yeri görmediği anlaşıldı.

EN SON İNTİHAR EDECEK KİŞİ

Çevresinde çok sevilen ve arkadaşlarının "En son intihar edecek kişi" dediği Moshe Cohen, 12 yıl EL AL'ın Atatürk Havalimanı Şubesi'nde müdür yardımcısı olarak çalıştı. Havalimanında yolcu hizmetleri ve güvenlik konularında deneyim sahibiydi. Şubat 2007'den bu yana Türkiye'ye uçuşlarını durduran EL AL'ın Türkiye Genel Müdürü oldu.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!