İŞKUR’dan iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR’dan iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 12, 2016 13:21

Vatandaşların iş edinme konusunda yönlendirilmeleri çoğunlukla İŞKUR tarafından yapılıyor. Online olarak da hizmete açılan İŞKUR iş ilanları sayfasına nasıl ulaşılır? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

İŞKUR, vatandaşların çeşitli meslek kollarında istihdam edilmesi adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bunlardan en önemlileri işbaşı eğitim programları ve kurslar olarak görülüyor. Ayrıca işverenlerin istihdama yönelik iş ilanlarını da yayınlayarak vatandaşları iş bulma konusunda yönlendirmiş oluyor.

İŞKUR'un resmi sitesi olan, "iskur.gov.tr" sayesinde iş ilanlarına online bir şekilde ulaşabilmek de mümkün. İş arayan bölümünü işaretlediğinizde öncelikle sisteme kayıt olmanız gerekecektir. Kayıt olma işleminiz gerçekleştikten sonra bireysel kullanıcıların kullanıma açılan hizmetler karşınızda listeleniyor olacak bunlar;

  •     ÖzgeçmiÅŸ Düzenleme
  •     Kullanıcı Bilgileri Güncelleme
  •     Açık Ä°ÅŸ Ä°lanları
  •     Bana Uygun Ä°ÅŸler
  •     Ä°ÅŸ BaÅŸvurularım
  •     Ä°ÅŸ Arama/Kayıt Durumu
  •   ÂÄ°ÅŸsizlik ÖdeneÄŸi/Ä°ÅŸ Kaybı Tazminatı BaÅŸvurusu
  •     Ä°ÅŸsizlik ÖdeneÄŸi Sorgulaması
  •     Ä°ÅŸ ve Meslek Danışmanlığı Randevu Ä°steÄŸi
  •     Mesajlarınız

İŞKUR’dan iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır

Haberin Devamı

MESLEKÄ° KURS VE PROGRAMLAR

Sisteme giriş yaptıktan sonra öncelikli olarak detaylı bir özgeçmiş oluşturmanız da oldukça önemli bir adım olacaktır. İş ilanlarını bu bölümde listeleyebileceğiniz gibi, meslek edindirme kurslarını da görebiliyor olacaksınız.

İŞKUR' un online işlemler bölümünden ulaşabileceğiniz, "Kurs/Programlar" bölümünden de ilgi duyduğunuz mesleğin varsa kursuna da kayıt işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. İşlemlerinizden sonra yine de size en yakın İŞKUR merkezine bilgi vermenizde de yarar var. İŞKUR' a kayıt olduktan sonra sistem size otomatik olarak bir danışman atayacaktır. Gerekli durumlarda kendisinden randevu talebi alarak da iş konusunda ya da mesleki eğitimler konusunda destek alabilirsiniz.

 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI

İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları kuruma kayıtlı olan işsiz vatandaşların mesleki deneyim edinmeleri ve de teorik eğitim almalarını sağlayan bir program. Program işsizlerin eğitim aldıkları meslekleri çalışma ortamında öğrenerek uygulama ortamları oluşturarak mesleki kariyerler edinmelerini sağlıyor.

Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri de bulabiliyor veya işyerleri kendileri de istemiş olduğu vasıfta işgücünü İŞKUR’ dan talep edebiliyor.

İŞKUR’dan iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır

Haberin Devamı

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI ŞARTLARI NELERDİR?

Azami 160 fiili gün ve haftalık en fazla 45 saattir.

İşbaşı Eğitim Programlarından yararlanma şartları:

    Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

    15 yaşını tamamlamış olmak,

    İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı olmamak,

İkinci öğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler ile yükseköğretim öğrencileri işbaşı eğitim programına katılabilirler.

İşbaşı Eğitim Programlarında karşılanabilecek giderler:

    Katılımcı zaruri gideri

    İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi

    Bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri

Kişiler, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapabilir. İş ve meslek danışmanının olumlu görüşü alındığı takdirde gerekli yönlendirmeler yapılabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!