İŞKUR işbaşı eğitimlerine nasıl başvurulur?

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR işbaşı eğitimlerine nasıl başvurulur
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 16:36

İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında işsizlere çeşitli olanaklar sağlanıyor. Kapsamını değiştirilen işbaşı eğitimleri nedir? İşbaşı eğitimlerine nasıl başvurulur? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

İŞKUR işbaşı eğitimler iler işsizliğin önüne geçmeyi hedefliyor. Firmalar kendileri düzenledikleri bu eğitimler İŞKUR tarafından çeşitli şekillerde destekleniyor.

Küçük işletmelerde görülen usta çırak ilişkisi ile meslek öğrenme döneminde artık sona geliniyor. Artık işbaşı eğitimler ile kişilere hem meslek öğretiliyor hem de istihdam imkanları sağlanıyor. Son beş yılda 3,3 milyon kişi bu şekilde işe yerleştirildi.

İŞKUR' un yeni yönetmeliğine göre 2 çalışanı olan firmalar da artık eğitim verebilecek. İŞKUR ve hükümet, nitelikli eleman personel ihtiyacını aşmak için tüm olanaklarını seferber ediyor. İŞKUR bu yılda da 100 bini aşkın işçi arıyor. Ayrıca sosyal yardım alıp da iş arayan vatandaşlara danışmanlık hizmeti İŞKUR tarafından sağlanıyor. İŞKUR danışmanlık hizmeti verdiği vatandaşlardan yüzde 25' ini işe yerleştirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİMLERİ

İŞKUR iş kurmak isteyen gençlere de danışmanlık hizmeti sağlayacak. 3 yıl içerisinde 3 milyon kişiye 81 ilde İŞKUR tarafından çeşitli fırsatlar sunulacak. Üniversiteli vatandaşlara gelir elde etmeleri ve bir meslek deneyimi kazanabilmeleri için farklı alanlarda kurslar verilecek.

Özellikle küçük ve orta boy işletmelerde istihdam yaratılması için desteklerin kapsamı genişletiliyor. Geçen yıl için öngörülen istihdam hedefini aşan İŞKUR, işverenin nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Özel sektörde işe yerleştirmede yaklaşık yüzde 45 oranında yükseliş gösterdiği belirtiliyor.

İŞSİZLERE ÖZEL KURSLAR

İş gücü piyasasında arz ve talebin birleştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılacak. İşgücü programlarının kapsamı da genişletilecek. Meslek kurslarında sosyal yardım alan 18-45 yaş arası çalışabilir kişiler meslek kurslarına alınacak. Böylece uygun işlere yerleştirilmeleri sağlanacak.

İŞKUR işbaşı eğitimlerine nasıl başvurulur

İŞBAŞI EĞİTİMİNE NASIL BAŞVURULUR?

İŞKUR işbaşı eğitimlerine İŞKUR'un kendi sitesi olan "iskur.gov.tr" adresinden ulaşılıp öncelikle sisteme üyelik işlemi gerçekleştirmeniz gerekecek. Üyelik işleminizden sonra özgeçmiş bilgilerinizi düzenleyerek, açılmış olan ve size uygun olduğunu düşündüğünüz iş için  kurslara başvuru yapabileceksiniz.

Haberin Devamı

Sisteme aynı şekilde E-Devlet Kapısı'ndan ulaşmak da mümkün.

e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan İŞKUR Hizmetleri ise şu şekilde;

  •     Ä°ÅŸ BaÅŸvuru Sonucu Sorgulama
  •     Ä°ÅžKUR'a Olan Borcu Sorgulama
  •   ÂÄ°ÅŸsizlik ÖdeneÄŸi BaÅŸvurusu
  •     Ä°ÅŸsizlik ÖdeneÄŸi Ödemesi
  •     Kriterlere Göre Açık Ä°ÅŸ Sorgulama ve Ä°ÅŸ BaÅŸvurusu
  •     Meslek Kursu Sorgulama
  •     Profile Göre Açık Ä°ÅŸ Sorgulama ve Ä°ÅŸ BaÅŸvurusu
  •     Türk Meslek Sözlüğü

Meslek kursu bölümünden mevcut kursları takip edebilecek ve başvuru yapabileceksiniz. Daha sonra görüşmeye çağrılan adaylar belirli süre kursa devam edecek, sonrasında da işe girişleri mümkün hale gelebilecek.

İŞBAŞI EĞİTİMİN ŞARTLARI

İşbaşı Eğitim programlarının süresi azami 160 fiili gün ve haftalık en fazla 45 saattir.

İşbaşı eğitim programlarından yararlanma şartları ise;

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı olmamak,

Ayrıca, ikinci öğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler ile yükseköğretim öğrencileri işbaşı eğitim programına katılabilirler.

Haberin Devamı

İŞKUR işbaşı eğitimlerine nasıl başvurulur

İŞBAŞI EĞİTİMİNDE İŞKUR DESTEĞİ

En az iki ile on çalışanı bulunan ve kuruma kayıtlı işyerlerine bir katılımcı İŞKUR tarafından azami 160 fiili gün desteklenmektedir.

On bir ve üstü mevcut sigortalı çalışanı olan işyerlerine ise çalışan sayısının onda biri kadar katılımcı verilebilmektedir.

Program süresince katılımcı zaruri giderleri (günlük 50 TL) ve sigorta prim giderleri Kurum tarafından karşılanmaktadır.

Bu şekilde işverenler, katılımcıyı işin başında görme imkânı bularak kendi ihtiyacına göre yetiştirebilmektedirler.

İşbaşı eğitimler için size yakın İŞKUR merkezlerine başvurarak danışmanlarınız aracılığı ile de detaylı bilgi almanız mümkün.

 

BAKMADAN GEÇME!