İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ile yaşı 15'ten büyük olan herkese iş fırsatı!

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ile yaşı 15ten büyük olan herkese iş fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 12:00

Hükümet tarafından yapılan yeni düzenlemelerle beraber yaşı 15’ten büyük olan herkes iş sahibi olacak. Öte yandan işsiz olan kişiler devlet tarafından işe yerleştirilecek ve her ay 1,300 TL maaş ödenecek. İşte detaylar...

Haberin Devamı

İŞKUR tarafından işsizliğin azaltılması için geliştirilmiş olan İşbaşı Eğitim Programı, kuruma kayıtlı olan işsiz vatandaşların kuruma kayıtlı olan iş yerlerinde mesleki bilgilerini uygulamaya geçirmelerini sağlayan bir programdır. İşbaşı Eğitim Programı sayesinde İŞKUR tarafından işverene yönlendirilen kişilerin maaşları devlet tarafından ödenmektedir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI’NA KİMLER KATILABİLİR?

İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabilir. Ancak bu kişilerin İŞKUR’A kayıtlı ve işsiz olması gerekmektedir. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabilmektedir. Programa katılmak isteyen vatandaşların emekli de olmaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

PROGRAMA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İşbaşı Eğitim Programına katılmak isteyen ve istenen şartları yerine getiren bireylerin İŞKUR hizmet merkezlerinden ya da 'iskur.gov.tr' adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapılmasının ardından sisteme kayıtlı olacaksınız ve size uygun işe yerleştirileceksiniz.

PROGRAMA KATILANLAR NE KADAR ÜCRET ALIYOR?

Programa katılan katılımcılar günlük 50 TL’den aylık 1300 TL maaş almaktadır. Ayrıca üniversite öğrencileri program süresince burs ve kredilerini alabildikleri gibi GSS primleri de devlet tarafından ödeniyor.

PROGRAMA KATILACAK OLAN KİŞİLER NASIL BELİRLENİR?

Program düzenlemek isteyen işverenler programa katılacak kişileri doğrudan kendileri seçerek program düzenleyebilirler. Eğer işverenler tarafından program düzenlenecek kişi bulunamamışsa ve İŞKUR’dan  katılımcı talep edilmişse kendilerinin belirlemiş olduğu özel şartları taşıyan kişiler arasından işverene yönlendirilen katılımcı adaylarından işveren istediğini seçerek program düzenleyebilirler.

İŞKUR AKTİF KAYITLARDA KALMA SÜRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Yapılan yeni düzenlemelerle beraber İŞKUR iş arayan bir bireyin aktif olarak kayıtlarda kalma süresini değiştirdi. Daha önce iş arayanların aktif kayıtlarda kalma süresi 18 ay iken, bu süre 12 aya indirildi. Böylelikle işsizlere sunulan hizmetlerin daha verimli bir hale getirilmesi amaçlanıyor.  

Haberin Devamı

İŞKUR ONLİNE ÜYELİK NASIL YAPILIR?

İŞKUR’a kayıt olmak isteyen kişilerin http://esube.iskur.gov.tr/ web sitesine giderek ‘İş Arayan’ bölümünün altında bulunan ‘Üye Ol’ seçeneğini seçmeleri gerekmektedir. Sonrasında karşınıza üyelik sözleşmesi gelecektir. Bu sözleşmenin altında bulunan kısımda ‘Onaylıyorum’ seçeneğini işaretlemelisiniz. Onay verdikten sonra Kimlik Bilgilerini dolduracağınız bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Burada şu bilgiler istenmektedir; T.C. Kimlik No, Ad, Soyad, Baba Adı, Doğum Tarihi. Bilgilerin girilmesinin ardından ‘İleri’ tuşuna bastığınızda üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!