İSKİ rezaleti

Güncelleme Tarihi:

İSKİ rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Boru patlayınca iki binanın bodrum katı pis suyla doldu... Başvurulara rağmen suyun tahliyesi gerçekleştirilmedi...

Yaklaşık kırk ailenin yaşadığı binalarda oturanlar, pis suların tahliyesi için yardım taleplerine İSKİ'nin duyarsız kaldığını iddia etti.

Bahçelievler'de kanalizasyon borusunun patlamasından sonra meydana gelen tıkanıklık, yaklaşık 40 ailenin yaşadığı iki binanın bodrum katlarına pis suların dolmasına neden oldu. Salgın hastalıklara neden olabilecek mikrop ve kötü koku içinde kaldıklarını söyleyen apartman sakinleri, İSKİ'nin yardım taleplerine kulak tıkadığını öne sürerek tepki gösterdi.

Talatpaşa Caddesi üzerindeki kavşağın altından geçen kanalizasyon borusu önceki gün saat 09.00 sıralarında patladı. Semt sakinlerinin haber vermesine rağmen İSKİ'nin ekip göndermediği, kanalizasyondan taşan pis suların çevreye yayıldığı belirtildi.

Gün boyunca borudan fışkıran pis sular, kötü kokular yayarak cadde boyunca aktı. Patlamanın hemen ardından polis karakolunun yanındaki 7'şer katlı iki binanın duvarlarından ve zemininden atık sular sızmaya başladı. Kısa bir süre sonra yaklaşık 40 ailenin yaşadığı bu iki binanın kapıcı daireleri pis su ile doldu.

İSKİ'yi arayan ve yardım isteyen apartman sakinleri yetkililerin ilgilenmemesi üzerine çare aramaya başladı. Apartmanda oturanlar buldukları motorlarla pis suyu atmaya çalıştı. Ancak sızıntının durmadan devam etmesi üzerine ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyleyen apartman sakinlerinden emekli öğretmen Hami Cebeci bir de binaların yıkılmasından korktuklarını belirtti. Cebeci, ‘‘İSKİ bizi mikroplarla başbaşa bıraktı’’ diyerek tepkisini dile getirdi. Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut'un aynı cadde üzerindeki Ömür Sitesi'nde oturduğuna dikkat çeken emekli öğretmen, ‘‘Belediye'ye gittik. Yüzümüze bile bakmadılar. Başkan, biz mikroplar ve kötü koku içinde çaresiz çırpınırken, yüzme havuzlu lüks sitesindeki evinde rahat rahat uyuyor. Böyle hizmet olur mu?’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!